V třetiligovém béčku Liberce už se potkali oba synové člena podještědské Dvorany slávy Papouška

V třetiligovém béčku Liberce už se potkali oba synové člena podještědské Dvorany slávy Papouška

Po libereckém áčku už je v permanenci také rezerva Slovanu, která je v ČFL ve skupině B nováčkem a nad níž trenérsky bdí pánové Jakub Harant, Martin Liling, Vojtěch Hadaščok a Miroslav Samoel.

I když je první tým ze stadionu U Nisy známý tím, že je schopný během jednoho přestupového okna vyměnit deset hráčů, B-mužstvo zatím žádné zásadní změny nehlásí...

"Jsem rád, že jsme se na startu přípravy sešli téměř kompletní, protože v listopadu a v prosinci se řada hráčů potýkala se zraněními. Čeká nás osm týdnů do prvního mistrovského utkání ve Velvarech - přípravu tedy budeme mít rozdělenou do několika bloků. Věřím, že nám následující období poslouží nejen k dobré přípravě na jarní část sezóny, ale také k dalšímu individuálnímu posunu našich hráčů," citoval web fcslovanliberec.cz slova hlavního trenéra Haranta.

Pár fotbalistů z podzimního kádru se odebralo na testy, případně se řeší jejich hostování na jiných klubových adresách. To se týká čtveřice Kytka, Juzvak, Valenta a Polyák, jehož v současnosti testuje Varnsdorf.

Vedoucí tým F:NL hrábl do kádru lídra druhé španělské ligy a na Moravu přivedl mladíky z Ugandy a Mali

Do přípravy s áčkem se zapojil mladý vytáhlý forvard z Nizozemska Olaf Kok, jenž už ve FORTUNA:LIZE debutoval uprostřed prosince. "Doufejme, že se mi podaří v budoucnu nasbírat další minuty na hřišti i tréninky s A-mužstvem, abych se mohl rozvíjet, zlepšovat se a stát se hodnotným pro tým," vyprávěl těsně po ligové premiéře a soudě dle zimní šance od Luboše Kozla by se mu to mohlo od února dál splnit.

Z hostování ve Varnsdorfu se vrátil na libereckou půdu třiadvacetiletý záložník Kristian Michal, který už v minulosti zasáhl hned do tří prvoligových ročníku a na kontě má 20 startů.

Z dorostu se pak zapojil do přípravy béčka osmnáctiletý střední záložník Filip Papoušek, který se tak v jednom mužstvu potká s o rok starším bratrem Petrem Papouškem, jenž je momentálně zraněný.

Oba sourozenci tak zatím pokračují ve šlépějích svého otce Petra, který táhl podještědský klub v letech 2002 - 2011 a je členem klubové Dvorany slávy. Aktuálně je však - stejně jako další liberecká osobnost Miroslav Holeňák - zaměstnán ve Varnsdorfu, do jehož struktur se přesunul v létě 2021 právě z béčka Slovanu.

Bomba v divizi! Páník se vrací téměř po roce na trenérskou lavičku, převezme Bzenec