Hlavní obsah

Kometa dotáhla čtyřgólové manko, ale obrat nedokonala. Ukázali jsme charakter, chválil přesto Modrý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skórovali v extraligovém utkání s Pardubicemi na svém ledě jako první, avšak pak jim Dynamo uteklo na čtyřgólový rozdíl a zdálo se být rozhodnuto. Hokejisté Komety se však nevzdali a v bláznivém utkání si v poslední třetině vynutili pěti trefami prodloužení. Brňané nakonec 6:7 padli, ale s bodem byli vzhledem k průběhu střetnutí spokojeni.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Lukáš Sedlák z Pardubic i brněnský Daniel Gazda zaznamenali hattrick.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Prohrávali jsme po dvou třetinách 1:5, ale i tak jsem ve druhé pauze na kluky v kabině apeloval, že musíme fanouškům v poslední části dokázat, že umíme dát do hry srdce. Vždyť byl skoro plný dům,“ líčil kouč Komety Jaroslav Modrý. „V hokeji se i za takového stavu může stát cokoliv. To se potvrdilo. V tom je hrozně krásný. Semkli jsme se a ukázali jsme v závěru utkání charakter. Prodloužení nám sice nevyšlo, avšak i bod s tak silným soupeřem je dobrý,“ netajil.

Brňané tak po nedělní výhře 4:3 v prodloužení v pardubické hale nevyšli ani v dalším zápase s jedním z hlavních aspirantů na titul, který se hrál už po třech dnech, bodově naprázdno. Druhým hattrickem v nejvyšší soutěži v kariéře k tomu přispěl obránce Daniel Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno- Pardubice 2:5 (44. Gazda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Ještě to není jisté, protože při mojí poslední trefě prý puk ještě tečoval Tomáš Marcinko. Možná dojde ke změně. To ovšem není příliš podstatné. Radost z toho, že jsme dotáhli tak obrovské manko, by mi to rozhodně nevzalo,“ usmíval se.

Gazda měl za to, že jeho mužstvo nakoplo k málokdy vídanému finiši rychlé snížení na 2:5 na začátku poslední dvacetiminutovky. „Dát Pardubicím pět branek za třetinu je skvělé. Je to pro nás obrovská vzpruha. A mělo by to pomoct naší psychice,“ domníval se.

Trochu zalitoval, že se Brňanům nepovedlo v nastavení obrat dokonat a napodobit tak českou dvacítku v boji o bronz na nedávném světovém šampionátu. „Druhý bodík pro Pardubice je ale asi vzhledem k tomu, že jsme všechno honili na poslední chvíli, spravedlivý,“ uznal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno- Pardubice 5:6 (53. Gazda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kometa přišla na nějaký čas o obránce Radka Kučeříka, který uprostřed střetnutí utrpěl při jednom ze soubojů tržnou ránu na noze a kluziště opustil na nosítkách. Přibyl tak na marodku ke kanadskému zadákovi Hollandovi.

„Je to samozřejmě pro nás citelné oslabení a velký problém. Na druhé straně je to velká šance pro některého z našich mladých beků, aby chytil příležitost za pačesy. Já jsem se za skoro stejné situace posunul před lety ve Zlíně z juniorky natrvalo do extraligového mužstva,“ zavzpomínal Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno- Pardubice 6:6 (60. Gazda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Brňanům stále chybí také gólman Dominik Furch, který sice už začal po zranění s týmem trénovat, avšak návrat do branky mu lékaři zatím nedoporučují. Zaskakují za něj teprve osmnáctiletý Jan Kavan a Štěpán Lukeš. Kavan pomohl Kometě o víkendu výborným výkonem k vítězství v Pardubicích, avšak ve středu se pakoval po čtvrté trefě Dynama na střídačku.

Modrý nevyvrátil, že se brněnský klub poohlíží po posile do branky. „Já jsem ale trenér a pracuji s těmi gólmany, co tady teď mám. A střídající Lukeš nám dal s Pardubicemi šanci se zápasem ještě něco udělat,“ tvrdil.

Reklama

Související témata: