InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Táborska zahájili zimní přípravu

Táborsko zahájilo zimní přípravu. , Autor: Karolina Kabíčková

Táborsko zahájilo zimní přípravu.     Autor: Karolina Kabíčková

TÁBOR/SEZIMOVO ÚSTÍ - Druholigový celek FC Silon Táborsko skončil po podzimní části letošní sezony na 3. místě. Po vánočním volnu se fotbalisté v úterý 9. ledna sešli, aby zahájili zimní přípravu. Ředitel klubu Martin Vozábal a hlavní trenér mužstva Roman Nádvorník přivítali na startu přípravy 22 hráčů, z toho dvě posily – do záložní řady zakrátko 22letého slávistu Jakuba Kopáčka, z Teplic přišel 25letý Zambijec Ngosa Sunzu. Dále se připojí nový egyptský obránce Mohamed „Mido“ Hossam, který je odchovancem káhirského klubu Al-Ahly.

 

Martin Vozábal hráčům popřál především zdraví. „Bez zdraví nelze ničeho dosáhnout. Na podzim jste si vybojovali v tabulce třetí místo a ambicí musí být barážovou příčku udržet. Ano, je to sport, může se stát, že skončíme pátí, nikdo se zlobit nebude. Ale nějaké osmé nebo desáté místo v tabulce, to pro nás není téma. Chceme klub posunout dál," uvedl ředitel klubu, který téměř jako motto dodal, že bude náročný sám na sebe, ale stejně tak náročný bude na trenéry a hráče.

Trenér Roman Nádvorník chce mužstvo dobře připravit na jaro a navázat na kvalitní výsledky z podzimní části. „V březnu nás čeká těžký start do mistrovské soutěže. V prvních čtyřech zápasech potkáme Chrudim, Brno, Jihlavu a Vyškov. Naším cílem je udržet postavení z podzimu," uvedl Roman Nádvorník. Táborsko půjde v roce 2024 poprvé do zápasové akce v sobotu 13. ledna od 11.00 hodin proti Mladé Boleslavi na jejím hřišti.

Kádr zima 2024

Brankáři: Pastornický, Kerl
Obránci: J. Šplíchal, Plachý, Novák, Koné – přiletí později, řeší se víza, Mohamed „Mido" Hossam – přestup z Al Ahly, Foltýn (doléčuje zranění), Tusjak, Schindler.
Záložníci: Zeman, Kalousek, Varačka, Dordič, Bláha, Skopec, Kateřiňák, Sojka, Kopáček, Sunzu – přestup z Teplic, Drchal – z dorostu.
Útočníci: Svatek, Šašinka, Matoušek, Mach (doléčuje zranění).

Odchody: Oloko – měl by odejít na hostování do Lotyšska, Sylla – hledá si angažmá, Tolno – klub s ním ukončil smlouvu a je volný hráč, Javorek přechází jako hráč/mentor do B-týmu.

Realizační tým: Lukáš Zeman odchází jako hlavní trenér k B-týmu, kde bude asistentem Jan Šimák, ostatní zůstávají: Jiří Volek, František Anděl, masér Lukáš Němec, trenér brankářů Ladislav Chylík.

Realizační tým A-týmu zůstane stejný: Roman Nádvorník (hlavní trenér), Jakub Navrátil (vedoucí mužstva), Marek Chrobák (kondiční trenér), Václav Kubíček (masér), Rostislav Mrzena (masér), Josef Balík (lékař). Skončil trenér brankářů Adam Malík a přichází David Řemínek. Místo Lukáše Zemana přichází na pozici asistenta Adam Lukáš z Dukly Praha.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace