NIKA + Osmosis Q

NIKA + Osmosis Q

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 31.1.2024
Vstupné:

Do 26 let 200 Kč, nad 26 let 300 Kč. Jednotné vstupné na sezení 400 Kč.

31leden středa 20:00

Žánr: koncertyjazz pop folk Praha


Nový rok je tady a s ním i další koncert v Jazz Docku! Tentokrát s vítězkou soutěže Jazzfruit NIKOU a mladou kapelou Osmosis Q.

NIKA (Veronika Boráková)

Zpěvačka, písničkářka a skladatelka, vydala na jaře 2022 uhrančivý debut Flesh & Soul. Jednadvacetiletá hudebnice, v letošním roce absolventka Janáčkovy konzervatoře v oboru skladba, ve své tvorbě osobitě zpracovává žánry jako jazz, pop, folk i alternativa. Její texty se vyrovnávají s osobními vztahy, vyumělkovaností světa kolem nás, falešným zdáním dokonalosti, tématy manipulace, přetvářky až po fyzické a psychické násilí. NIKA hraje od čtyř let na klavír, první skladby začala psát v šesti letech, ovlivnil ji rock, syntézy jazzu i klasická hudba. Doprovodnou kapelu tvoří bubeník Jonáš Bjolek, klavírista Pavel Duda a baskytarista Nicolas Gatto. Za album Flesh & Soul získala Moravskoslezskou uměleckou Cenu Jantar v kategorii populární hudba. V letošním roce vystoupila s doprovodnou kapelou například v rámci Galavečera udávání Moravskoslezských Cen Jantar, na sólovém koncertu v DK Poklad Ostrava-Poruba, a v červenci vystoupí též v rámci festivalu Colours of Ostrava.

Osmosis Q

Nový projekt mladých talentovaných hudebníků, kde každý z členů přináší do kapely svůj individuální hudební přístup, což se odráží ve výjimečné dynamice tohoto uskupení. Jejich žánrově bohatý repertoár vyniká patřičnou energií a nápaditou improvizací. Kromě skladeb od světově uznávaných interpretů (Wayne Shorter, Kenny Wheeler nebo Carla Bley) uslyšíte na koncertě i vlastní autorskou tvorbu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce NIKA + Osmosis Q

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)