Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Asi není moc žen, o nichž se dá říct, čím starší, tím krásnější. Americká herečka a zpěvačka Glenn Close je ale živoucím důkazem, že tomu tak skutečně může být. Představitelka proradné Cruelly de Vil z dětského filmu 101 dalmatinů se stala hvězdou večera během úterního udílení Governors Awards.

Talentovaná umělkyně si za svou půl století dlouhou hereckou i pěveckou kariéru během čtrnáctého ročníku udílení těchto cen neodnesla výjimečně žádné ocenění, ale naopak jednu z cen předávala Carol Littleton.

Close už ovšem posbírala spousty ocenění. Mimo jiné vyhrála třikrát Emmy, dvakrát Zlatý glóbus, navíc byla na obě ceny ještě desetkrát nominována. Třikrát získala Tony Award i hudební Grammy. Jen na Oscara zatím čeká, ze svých sedmi nominací se prozatím nedočkala ani jednou.

Kromě zmiňovaného snímku 101 dalmatinů a jeho pokračování 102 dalmatinů mezi její nejznámější filmy patří Nebezpečné známosti, Osudová přitažlivost, Velké rozčarování, Svět podle Garpa nebo Přirozený talent. Své všestranné nadání ovšem předvedla i v bláznivé komedii Mars útočí!, stejně jako na divadelních prknech na Broadwayi.

Co se týče jejího soukromí, vdaná byla celkem třikrát. Mezitím měla ještě tři vážné vztahy a z jednoho (s producentem Johnem Starkem) se narodilo její jediné dítě – dcera Annie Starke (35), která je rovněž herečkou, a to především na Broadwayi.

Související témata:
Glenn Close

Reklama

Další články

Načítám