Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Z kvalifikace Australian Open prošla čtveřice Čechů a Češek

Hned čtveřice českých hráčů a hráček postoupila z kvalifikace tenisového Australian Open. V hlavní soutěži se tak představí také Jakub Menšík, Vít Kopřiva, Brenda Fruhvirtová a Sára Bejlek. Těsně před branami hlavní soutěže úvodního grandslamu naopak zůstaly Gabriela Knutsonová a Dominika Šalková.

Jakub Menšík
zdroj: Reuters autor: Pablo Morano

Sedmnáctiletá Bejlek uspěla v kvalifikaci některého z grandslamů už počtvrté, o rok mladší Fruhvirtová potřetí. Osmnáctiletý Menšík v Melbourne naváže na loňskou premiéru na US Open, šestadvacetiletý Kopřiva si na turnaji velké čtyřky zahraje poprvé.

Kopřivu čeká v 1. kole Američan Sebastian Korda, Menšíka Kanaďan Denis Shapovalov. Bejlek se utká s Kanaďankou Leylah Fernandezovou, Fruhvirtová nastoupí proti Rumunce Aně Bogdanové. Celkem se v hlavní soutěži představí 14 českých singlistů.

Česká jednička a nasazená sedmička Markéta Vondroušová rozehraje Australian Open zápasem s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, která postoupila z kvalifikace. Soupeře už zná i Tomáš Macháč, kterého čeká "lucky loser" Japonec Šintaró Močizuki.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články