Český zpěv po výhrách? Velký řev, směje se Vocetková. Švédky se s ní přestaly bavit

Radost Lindy Vocetkové | Foto: iihf.com

(ZUG, od našeho zpravodaje) O člověku, který má radost, se říká, že mu je do zpěvu. České juniorky na mistrovství světa dokazují, že to není jen prostá fráze. Jejich radost je slyšet. A hodně nahlas.

Po čtvrtfinále proti Švédsku nešlo vítězky zápasu v útrobách stadionu přehlédnout. Nebo přeslechnout, přesněji řečeno. Při jejich cestě z ledu do šatny se chodbami ozýval hlasitý sborový zpěv. „To už je možná druhým, nebo třetím rokem. Je to taková verze na Lásko má, já stůňu, ne od Heleny Vondráčkové, ale od nějaké skupiny. A vždycky ji zpíváme, když vyhrajeme zápas,“ směje se Linda Vocetková, která v důležitém zápase vstřelila pojišťovací čtvrtý gól.

Co Čech, to muzikant. To se po vítězném čtvrtfinále projevilo naplno, co říkáte?
Jo, to se projevilo (směje se). My máme Terku (Plosovou – pozn. red.), která je pořádná DJka. Vždycky všude všechno rozpálí, zpívá a všichni se k ní přidají. Takže to je vždycky velký řev.

„Terka Plosová je pořádná DJka. Vždycky všude všechno rozpálí, zpívá a všichni se k ní přidají.“

Jakou hudbu máte v kabině nejradši?
To je hodně různé. Hodně máme rády Taylor Swift a další anglické na tenhle způsob, ale máme rády i různé české. Hodně se to mixuje.

A vy osobně?
Já hodně poslouchám anglický pop nebo český rap.

Adéla Šapovalivová po čtvrtfinále prozradila, že před třetí třetinou jste si pustily Najednou z Ledového království a že jste si to zpívaly. To má v sobě také nějaký příběh?
Když nemáme co dělat na pokojích, tak si pouštíme různé filmy a pohádky od Disney. Frozen se u nás nějak chytlo, nebo spíš tahle písnička, a přijde mi, že hraje skoro pokaždé mezi třetinami.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený IIHF (@iihfhockey)

Prý jste u toho i tancovaly. Jak to vypadalo?
Je to náhodou super! Ono to naladí energii. Vypadá to vtipně, ale co se stane v šatně, to zůstane v šatně. (směje se)

Jako gólovou písničku vám hrají Dvě láhve vína od Marka Ztraceného. To jste měly už dřív, nebo až teď?
To je nově. Dřív jsme měly normálně Zavolejte stráže. Ono to vzniklo, protože minulý rok s ročníkem 2005 se to hrozně moc zpívalo. To byla asi naše nejhranější písnička minulého roku na mistrovství. Tak jsme si řekly, že kvůli těm holkám ročníku 2005 to dáme jako goalsong.

Jak volba gólové písničky probíhá? To si vyberete samy v kabině? Jak dlouho před turnajem to řešíte?
My jsme to řešily už asi.. (zamyslí se) No, možná dokonce na začátku sezony. Hned před první repre akcí se řešilo, co se dá jako goalsong na mistrovství světa. Měly jsme už založenou skupinu potencionálních hráček a tam jsme se rozhodly. Manažerka se nás tam zeptala, jakou chceme písničku, tak se hodily nějaké návrhy a odhlasovalo se to.

„Minulý rok po mistrovství světa jsem přemýšlela, co dál. Nemohla jsem moc zůstat v Česku, protože to tam už nebylo ideální.“

Zaměřme se teď trochu na vás. Vy hrajete ve švédském Djurgårdens IF. Jak jste se tam dostala?
No, to je taky dobrá otázka (směje se). Minulý rok po mistrovství světa jsem přemýšlela, co dál. Nemohla jsem moc zůstat v Česku, protože to tam už nebylo ideální. Takže jsem se rozhodovala, kam půjdu. A nakonec jsem zjistila, že jsem dostala nabídku ze Švédska přes svého agenta. Prý mě viděli na mistrovství světa.

Vy jste šly tuhle sezonu do stejného klubu dokonce tři hráčky z Česka. Hana Haasová sice už ve Švédsku působila, ale změnila klub. Byla to jenom shoda náhod, nebo jste o tom spolu s ní a Terezou Plosovou mluvily?
Byla to úplná shoda náhod. Právě Hanku jsme s Terkou viděly poprvé až na letišti, než jsme odjížděly. A s Terkou jsem se to také dozvěděla až dva nebo tři měsíce předem. Takže to bylo hodně nečekané. Nevěděly jsme o sobě. Komunikovalo se to současně, ale nevěděly jsme o sobě navzájem.

Linda Vocetková

Linda Vocetková | Foto: iihf.com

Ale je to super, ne? Jak vám to pomáhá, že jste spolu tři Češky v zahraničním týmu?
Jsme na to ještě docela mladé a je super, že to nemusíme prožívat úplně samy. Můžeme si navzájem pomoct, to je opravdu fajn.

Trávíte tam hodně volného času spolu?
My s Terkou spolu bydlíme. Takže trávíme skoro celý čas spolu. Samozřejmě, že každá si jde někam po svých, ale hodně trávíme spolu. I s Hankou. 

Jak to máte se školou?
Školu děláme obě na dálku. Já dělám gympl v Teplicích.

V klubu s vámi hrají také Linnea Natt och Dagová a Wilma Georgnyová, které tu na mistrovství reprezentují Švédsko. Byly jste před čtvrtfinále v kontaktu?
Napřed jsme byly, když jsme ještě nevěděly, že proti nim budeme hrát. Máme stejný hotel, tak jsme se tam viděly a pozdravily se. Párkrát jsme si i napsaly, ale před zápasem nic moc. A po zápase se teď už s námi nebaví, ani s Terkou. (směje se)

„Neříkám, že se zatím úplně daří, ale já si myslím, že to přijde postupně, protože pořád jsem tam asi nejmladší. Pořád se toho strašně moc učím.“

To by mě zajímalo proč…
No, to bych taky ráda věděla! (směje se)

Jak jste zpětně s volbou jít do Švédska spokojená? Jak se vám tam líbí?
Já jsem určitě spokojená. Myslím si, že mi to dalo hodně. Neříkám, že se zatím úplně daří, ale já si myslím, že to přijde postupně, protože pořád jsem tam asi nejmladší. Pořád se toho strašně moc učím. Už jen ten jazyk byl na začátku docela bariéra. Je tam i jiný styl trénování, poznávám nové lidi. Žiju tam úplně sama, dejme tomu, takže všechno si obstarávat sama je takové náročné, ale myslím si, že v tomhle mě to hodně posunulo a do budoucnosti to bude super.

Zmínila jste jazykovou bariéru. Mluvíte tam anglicky?
Holky mezi sebou mluví švédsky. I trenéři někdy mluví švédsky mezi hráčkami. Ale když o něco jde a chtějí, aby to věděl celý tým, tak mluví normálně anglicky. I celý trénink se řídí anglicky.

Švédsky jste něco pochytila?
Něco jo, pár slov (směje se). Naučila jsem se nějaká sprostá, ale i normální. Spíš takové fráze jako na viděnou a takové.

Linda Vocetková

Linda Vocetková | Foto: iihf.com

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz