Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Politická Pointa N: Někdo mluví málo, někdo příliš. A pak je tu Kobza

Alena Schillerová. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Alena Schillerová. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Nejmrazivější týden této zimy přinesl několik politických příběhů o lidech, kteří moc, anebo naopak málo mluví. A Pirátům bude navzdory nízkým teplotám v sobotu v Brně horko.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Piráti mezi sebou nyní staví více zdí než mostů. Kdyby se o tom poradili se sociálními demokraty, ti by jim ukázali vylidněný Lidový dům, své výsledky ve volbách nebo třeba fotky bývalého prezidenta Miloše Zemana, exhejtmana Michala Haška a expremiéra Bohuslava Sobotky. Předpony ex- u jejich funkcí jsou důležité, protože vykreslují, kam je vnitrostranické hádky v politice dovedly. A jediné, co s tím teď Socdem může udělat, je vypít na ex kalich hořké becherovky, co jim v kancelářích po Zemanovi zbyla, a zkusit to znovu a lépe.

Piráti jsou ve fázi nula. Zatím se topí v roztržkách na svém internetovém debatním fóru, kde se zhusta otevřeně dehonestují či odvolávají z funkcí – jako třeba v případě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Pointa N

Praha

Sněmovna

Veřejné finance

Vláda Petra Fialy

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější