Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Před Krčmářem a spol. jsou sprinty. Doll může doma přidat hattrick

Sprint v Ruhpoldingu neujde ani biatlonistům. Češi do něj jdou na rozdíl od svých týmových kolegyň v plném počtu, tedy o jednoho víc v pěti. Dosud nejlepším sezonním umístěním je pro ně třiadvacáté místo Michala Krčmáře z Hochfilzenu. Dvakrát v sezoně zvítězil Němec Benedikt Doll. Přidá ve Světovém poháru další triumf? Přímý přenos závodu na 10 kilometrů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:25.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Už ve čtvrtek kvarteto Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig skončilo deváté ve štafetě.

Výběr trenéra Michaela Málka přitom dlouho bojoval o nejlepší umístění v sezoně, doplatil ale ve třetím úseku na Marečkovo trestné kolo po střelbě vestoje. Pojedenácté za sebou zvítězili Norové.

Čeští biatlonisté sice na jednu stranu nezopakovali šesté místo z minulého podniku v Oberhofu, přesto zaznamenali druhý nejlepší výsledek v sezoně.

Mikyskovi se podle jeho slov nejelo dobře, závod byl podle něj těžký. "Před prvním úsekem jsem byl extrémně nervózní. Jestli mě sundalo právě to, nevím," doplnil.

Na trestné kolo musel Mareček, což ho mrzelo. "Těch devět ran bylo relativně v pohodě. Byly ale hodně namrzlé podložky, nějak se mi klepala noha a už jsem ten poslední terč nedokázal trefit," uvedl.

Jako jediný z českých závodníků odstřílel obě položky bez opravy Hornig, do sprintu tak půjde ve střelecké pohodě. Ten poslední – v Oberhofu – však českým závodníkům nevyšel. Nevešli se totiž ani do první třicítky.

Nejlepší byl Jakub Štvrtecký na 35. místě, ten ale nejel poslední dvě štafety. Vedle Štvrteckého bodoval na první německé zastávce z Čechů už jen Mikyska na 40. pozici.

Dvaačtyřicátý skončil Hornig, hned za ním byl na střelnici třikrát chybující Krčmář, Mareček skončil padesátý.

To Češkám se v pátek dařilo hlavně díky Lucii Charvátové, která byla ve sprintu osmá a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně SP. Vyhrála Norka Ingrid Tandrevoldová.

SP v Ruhpoldingu zakončí nedělní stíhačky, poslední díl elitního seriálu před mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě obstará italská Anterselva, kde se vedle mixů pojedou také zkrácené vytrvalostní závody a hromadné starty. Přímé přenosy ze SP sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Startovní listina – sprint biatlonistů (v závorce pořadí Čechů):

Michal Krčmář (2.), Jakub Štvrtecký (5.), Jonáš Mareček (50.), Vítězslav Hornig (63.), Tomáš Mikyska (106.)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články