Vánoční tramvaj z Olomouce získala evropský bronz

  6:12
Vánoční tramvaje olomouckého dopravního podniku obsadily bronzovou příčku v anketě dopravního magazínu MHD86.cz. Sedmý ročník ankety o nejhezčí vánoční tramvaj vyhrálo maďarské město Miskolc, stříbro obhájila Plzeň a bronz putuje do Olomouce.

Z devátého místa v roce 2021 a šestého místa v roce 2022 se olomoucké vozy dostaly v roce 2023 na bronzovou příčku.

„Umístění nám udělalo radost, děkujeme všem Olomoučákům i dalším hlasujícím, kteří naše tramvaje v anketě podpořili. A už nyní začneme přemýšlet, jakou výzdobu připravíme v roce 2024,“ shrnul předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouc Jaroslav Michalík.

V roce 2023 se všechny olomoucké vánoční tramvaje, oproti předchozím letům, dočkaly kromě světýlek tematického polepu. „Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vozy T3 dostaly teplý červený vánoční svetr,“ popsal Michalík.

Vánoční tramvaje brázdily Olomouc až do 6. ledna. „Vánoční souprava tramvajových vozů jezdila na lince číslo 4 a vánoční tramvaj typu T3 RP jezdila o pracovních dnech na lince číslo 2 a o víkendech na lince číslo 7.“

Autor: