První díl akčního seriálu běžel v roce 1996. Německý seriál se natáčel neuvěřitelných šestadvacet let.

Hvězdy seriálu

Erdogan Atalay alias Semir Gerkhan
Semir patřil k nejdéle objevující se postavě v seriálu Kobra 11. Nastoupil do služby ke svému parťákovi Frankovi Stolkemu. Herec Erdogan Atalay propadl své seriálové postavě až tak, že plno kaskadérských scén vymýšlel sám. V žádném případě nechtěl kaskadéra. Tento jeho odvážný čin se mu stal osudným hned několikrát. Při natáčení jedné z takových scén si zlomil dokonce i krční obratel. Rychlá auta miluje Erdogan i v reálném životě. Už čtyřikrát přišel o řidičský průkaz. Při natáčení Kobry 11 se potkal se svou dcerou. Pauletta Melisanda jde v hereckých šlépějích svého otce.

Carina Wiese alias Andrea Schäferová-Gerkhanová
​Půvabná Andrea byla v seriálu od jeho druhé série až do konce. Carina si zahrála partnerku Semira. Jako svědomitá sekretářka ukazovala své nadání, pohotovost a oddanost. Pro německou herečku byla role v seriálu Kobra 11 tou nejzásadnější v její kariéře. Mimo úspěšný seriál se objevila i ve filmech Všichni ostatní nebo Zlodějka knih. Účinkovala v seriálech Dark a Sam ze Saska.

Gedeon Burkhard alias Chris Ritter
Tohoto herce znali diváci i z jiného kriminálního seriálu. Burkhard si získal oblíbenost u televizních fanoušků díky seriálu Komisař Rex. V Kobře 11 podepsal smlouvu jen na natáčení dvou řad. Role Chrise Rittera mu nesedla tak, jako role Alexandra Brandtnera v Komisaři Rexovi. Právě to byl hlavní důvod, proč ze seriálu odešel. Mimo to měl i časté spory se scénáristy. Díky náhlému rozhodnutí skončit, musela jeho postava v seriálu tragicky zemřít. Do paměti filmových fanoušků se zapsal i díky nezapomenutelné roli ve filmu Quentina Tarantina Hanebný pancharti.

Bolestivá ztráta

Na začátku letošního roku zasáhla fanoušky seriálu smutná zpráva. Christian Oliver představitel Jana Richtera tragicky zemřel při letecké havárii v Karibiku. Jednapadesátiletý německý herec hrál v Kobře 11 pouze dvě série. Seriál natáčel v letech 2003 a 2004. Odešel kvůli tomu, že dostával daleko zajímavější pracovní nabídky. Objevil se například v seriálech Kriminálka Stuttgart a Doktor z hor. Naposledy se objevil v roce 2022 v romantickém snímku English Estate.

Zdroje: ČSFD, TV Guru

Související články