Krejčíková ustála v úvodu Australian Open frustraci, v nové sezoně se cítí dobře

foto Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne. Ženy: Dvouhra - 1. kolo, 14. ledna 2024. Barbora Krejčíková z Česka. 

Melbourne - Tenistku Barboru Krejčíkovou těšilo, že zvládla ošemetný vstup do grandslamového Australian Open. Navzdory frustraci otočila v 1. kole nepříznivě vyvíjející se duel s Japonkou Mai Hontamaovou a zvítězila 2:6, 6:4, 6:3. Turnajová devítka na tiskové konferenci řekla, že se na startu nové sezony cítí fyzicky dobře. Její realizační tým zůstává beze změn.

"Byl to velmi složitý zápas. Ztrácela jsem set a brejk. Cítila jsem, že nehraju svůj nejlepší tenis a ona hrála naopak velmi dobře. Jsem velmi ráda, jak jsem dokázala druhý set otočit a zlepšit svou hru. Druhý set byl důležitý, a pak byl také klíčový brejk ve třetím setu za stavu 4:3," uvedla Krejčíková.

Osmadvacetiletá tenistka z Ivančic ztratila první set za 43 minut a ve druhém doháněla třikrát manko brejku. "Ano, frustrace tam byla. Věděla jsem, že mohu hrát lépe a nepředvádím to. Necítila jsem se dobře a snažila se najít něco, abych se vrátila zpět do hry," podotkla Krejčíková.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 se s Hontamaovou utkala poprvé. O čtyři roky mladší soupeřku ocenila. "Pamatuju si ze své zkušenosti, když jsem hrála proti někomu lépe postavenému na žebříčku. Nejsou na vás taková očekávání a jen chcete předvést svůj nejlepší tenis. Podobné to měla i ona. Moc jsem o ní nevěděla a překvapila mě, na jaké úrovni set a půl hrála," podotkla Krejčíková.

Bývalá světová dvojka vyhrála první utkání v sezoně. Před týdnem neuspěla na turnaji v Adelaide, kde prohrála s Ruskou Annou Kalinskou. "Cítím se dobře. Jsem velmi hladová, chci vyhrávat a podávat dobré výkony. Věřím, že jsem na dobré cestě, chci v tom pokračovat a zlepšovat se každý den," řekla.

"Měla jsem dobrou přípravu. Možná více fyzické přípravy a méně tenisu. Po fyzické stránce se cítím dobře. Potřebuju hrát jen více zápasů. Jsem ráda, že se mi dnes podařilo postoupit a mám před sebou další," doplnila. Ve druhém kole v Melbourne vyzve Němku Tamaru Korpatschovou.

Také v nové sezoně Krejčíková spolupracuje s Pavlem Motlem, který nahradil v průběhu minulé sezony trenéra Aleše Kartuse. "Tým je stejný jako minulý rok. Nic moc se nezměnilo. Měli jsme dobrou přípravu a všichni se snaží, abych hrála dobře," dodala Krejčíková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.05.2024 ČTK

Reklama

17°C

Dnes je čtvrtek 9. května 2024

Očekáváme v 03:00 6°C

Celá předpověď