Kdo z herců teenagerských komedií Prci, prci, prcičky dokázal využít úspěch nejlépe

Kdo z herců teenagerských komedií Prci, prci, prcičky dokázal využít úspěch nejlépe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh čtyř přátel, kteří se rozhodli přijít o panenství před maturitou, se setkal s nečekaným ohlasem u podobně smýšlejících, „drsně“ naladěných teenagerů i jejich rodičů. Film pomohl řadě herců (a nejen těm mladým) k účasti na natáčení volně navazujících snímků a k dalším projektům.

Je to už více než 20 let, co nám polechtal bránice původní film (1999) a většina jak těch oblíbených, tak i těch extrémně neoblíbených postav zůstala u profese. A kdo mohl předvídat, že Stiflerova máma skončí na obálce časopisu TIME  a patří dokonce v anketě mezi 100 nejvlivnějších lidí roku 2023!

Jason Biggs (Jim)

Ačkoli jako dítě měl za sebou angažmá na Broadwayi, v roli Jima byl pro většinu filmových diváků novou a neokoukanou tváří. Jako láskou vyhladovělý Jim si získal mnoho fanoušků. A sérií filmů pro dospívající to pro něj neskončilo. Více než ve filmech má větší štěstí na seriálové role (Holky za mřížemi, Dobrá manželka). Svůj hlas propůjčil Leonardovi v seriálu Želvy Ninja.

Biggs je ženatý se spisovatelkou a herečkou Jenny Mollen , se kterou se seznámil v roce 2007 na natáčení filmu. Pár má dva syny, Sida a Lazla.

Eugene Levy (Jimův otec)

Žádný otec by nechtěl syna nachytat při hrátkách s jablečným koláčem a touto scénou se Levy zapsal jako nejtolerantnější otec v Americe.

Levy má za sebou solidní hereckou historii sahající desítky let zpět, počínaje klasickým kanadským komediálním souborem Second City. Když se různí další členové, jako John Candy a Martin Short, zaměřili na film, Levy se objevil v jejich filmech Žbluňk! (1984) a Hlava rodiny (1991). Měl také pozoruhodnou roli ve filmu Johna Cusacka Lásce na stopě z roku 2001. Hodně zábavný je v komedii Policajtem proti své vůli (2005).

V seriálu Městečko Schitt's Creek si zahrál nejen s Catherine O´Harou, se kterou se objevil v celé řadě projektů, ale v seriálu se objevili i jeho syn a dcera.

Eugene Levy byl dvakrát oceněn prestižní Emmy za nejlepší scénář pro hudební pořad stanice SCTV, jednou cenu Grammy a čtyřikrát Canadian Comedy Award.

Jim s otcem
Jim s otcem | Zdroj: TV Nova

Natasha Lyonne (Jessica)

Jessica radila Vicky, Kevinovi a Finchovi o tom, jak mají řešit své vztahové problémy. Před kamerou nebyla nováčkem, ale teprve tato role ji zviditelnila. Na Netflixu se nedávno objevila v oceňovaných seriálech Ruská panenka (2022) a Poker Face (2023).

Lyonne, bývalá dětská hvězda, hrála v mnoha dalších filmech z 90. let, kdy si ji oblíbil hlavně režisér Woody Allen. Ruku v ruce s úspěchem musela řešit i problémy se závislostí. V osobním životě se jí moc nedaří, poslední zveřejněný vztah s Fredem Armisenem skončil v roce 2022.

Alyson Hannigan (Michelle)

Michelle, kterou hraje Alyson Hannigan, se ukáže být mnohem více zajímavá slečna, než si Jim dokázal připustit. Hannigan už byla ostřílenou hvězdičkou ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů a v na filmovém plátně měla křest v komedii Krásná mimozemšťanka (1988) s Tomem Hanksem. V posledních letech byla oblíbenou postavou v seriálu Jak jsem poznal vaši matku.

Alyson si vzala hereckého kolegu Alexise Denisofa, se kterým má dvě děti.

Mena Suvari (Heather)

Nevinná pěvkyně Heather byla jistě pozoruhodná, ale svět okouzlila rolí ve filmu Americká krása, kde popletla hlavu Kevinovi Spaceymu. Začínala jako dětská modelka ve 12 letech. Prošla si několika seriály jako Pohotovost a Chicago Hope v menších rolích. Vedlejší roli si zahrála i v komedii Co je šeptem jako sestra Jennifer Aniston.

V roce 2018 se Suvari provdala za scénografa Michaela Hopea a mají jedno dítě. 

Chris Klein (Oz)

Režisér Alexander Payne objevil Chrise Kleina v Nebrasce, když hledal herce pro své středoškolské drama Election (1999). Prci, prci, prcičky byl teprve jeho druhým filmem, ale Klein se rychle pustil do solidní filmové kariéry.

V roce 2010 také nastoupil na odvykací kúru ze závislosti na alkoholu.

Došlo to do bodu, kdy jsem byl křehkým stínem mladého muže, který vstoupil do tohoto byznysu, 

uvedl pro časopis People, když byl 19 měsíců střízlivý.

z filmu Prci, prci, prcičky: Svatba
z filmu Prci, prci, prcičky: Svatba | Zdroj: TV Nova

Thomas Ian Nicholas (Kevin)

Thomas Ian Nicholas byl zkušeným dětským hercem, hrál ve filmech jako Objev roku (1993) a Calvin na dvoře krále Artuše (1995). Po roli Kevina se mu pracovní příležitosti jen hrnuly. Žádné přelomové herecké příležitosti ale nedostal. Jeho láskou je především hudba. Hraje na kytaru a zpívá.  

Je rozvedený s DJ Colette a pár má dvě děti, z nichž jedno zkouší štěstí jako herec.

Tara Reid (Vicky)

Stejně jako většina ženských postav ve zmíněné komedii, i Vicki je chytřejší než její přítel Kevin. Poté, co spolu zažili první milostné dobrodružství, Vicky prakticky vztah utne, protože vztah na dálku nechce.

Tara Reid od té doby plní stránky bulváru svou nezdravě štíhlou postavou. Sama nikdy žádný zdravotní problém nepřiznala, ale její přirozený půvab vzal za své. Kromě herectví je také označovaná jako „party girl“. Mezi její kamarádky patří Paris Hilton a Lindsay Lohan. Chodila s moderátorem MTV Carsonem Dalym, a dokonce měla vlastní reality show. V posledních letech se začala objevovat i jako produkční, protože usoudila, že nebude čekat na nabídky rolí, ale bude obsazovat sama sebe.

Seann William Scott (Stifler)

Seann William Scott byl také relativním nováčkem ve filmovém průmyslu, když byl obsazen do role neustále otravného, ​​ale přesvědčivého Stiflera, mladíka, který nějakým způsobem dokáže udělat každou situaci bolestivější a trapnější. Scott rychle zúročil svůj úspěch a přijal role v řadě hororů a komedií.

Na rozdíl od své postavy byl v mládí extrémně stydlivý a první vztah měl až ve třiceti letech. Za roli Stiflera obdržel celou řadu cen.

Jennifer Coolidge (Stiflerova máma)

Stiflerova máma se objeví až na konci filmu, ale stihne svést spolužáka svého syna. Její pověst se potom dál táhne dějem komedií, a dokonce se stala jako „Stiflerova máma" symbolem zralé ženy, která má zájem o velmi mladé partnery.

Tato malá role jí otevřela bránu k hereckému řemeslu dokořán a dnes je považovaná za velice všestrannou herečku. V poslední době překvapila hereckým výkonem v seriálu HBO Bílý lotos.

Coolidge můžete také vídat v komediálním seriálu JOEY po boku Matta LeBlanca. Jenn hraje Bobbie, hledačku talentů.

Dva z filmů, které vznikly jako pokračování Prci, prci, prcičky, jsou v nabídce TV Nova a Nova Cinema.

Zdroje článku: