Olomouc porazila Hradec Králové 3:2 po nájezdech, rozhodl Kusko

foto Utkání 36. kola hokejové extraligy: HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové, 14. ledna 2024, Olomouc. Samostatný nájezd, zleva Oliver Okuliar z Hradce Králové a brankář Branislav Konrád z Olomouce. PC

Olomouc - Hokejisté Olomouce zdolali v 36. kole extraligy doma Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si teprve druhou výhru z posledních pěti zápasů. V rozstřelu o ní rozhodl Silvester Kusko. Mountfield prohrál sedmý z uplynulých devíti duelů.

Hosté sehráli dobře přesilovou hru v úvodních minutách hry a měli během ní několik nebezpečných střel, brankář Konrád však vždy obstál. I v dalších minutách byli hosté aktivnějším týmem a v 9. minutě se díky Jasperově úspěšné teči Zacharova nahození dostali do vedení. Vydrželo jim jen necelou minutu a půl, poté podobným způsobem srovnal po Řezníčkově nahození Macuh. Zlepšený výkon Olomouce pak brankou v 17. minutě potvrdil Káňa, který využil přihrávku Nahodila při přečíslení dvou proti jednomu.

Druhá třetina byla o poznání opatrnější než úvodní. Dobrou šanci v ní měl olomoucký Navrátil, který však sám před Laurikainenem neuspěl. Finského brankáře pak neprostřelil ani Sirota těsně po uplynutí přesilové hry. Největší šanci hostů měl pět minut před koncem druhé třetiny Jasper, jenže zamířil jen do tyče Konrádovy branky a svoji druhou branku v zápase tak nepřidal.

Hradec Králové srovnal stav zápasu po pěti minutách třetí třetiny, kdy se puk po Jankově střele odrazil od horní tyče za brankovou čáru. Vrátit Olomouci vedení mohli dorážející Knotek s Bambulou, jenže oba zamířili mimo tři tyče. Další branka už v základní hrací době nepadla a zápas dospěl do prodloužení.

V něm hrála Olomouc po Perretově faulu přesilovou hru, jenže ke vstřelení branky ji nevyužila. V samostatných nájezdech se prosadil jako jediný Kusko.

Hlasy trenérů po utkání:

Jan Tomajko (Olomouc): "Nezačali jsme úplně dobře, Hradec nás prvních deset minut zatlačit a vytěžil z toho úvodní gól. Po naší vyrovnávací brance se hra vyrovnala a přidali jsme i druhý gól. Druhá třetina nám vyšla výborně a mohli jsme během dní odskočit. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Ve třetí třetině to bylo těžké, Hradec výborně bruslí a má dobrý pohyb. Konrád předvedl pár výborných zákroků, což nám hodně pomohlo. Škoda jen gólu na 2:2 po standardní situaci. Dva body s Hradcem bereme všema deseti, mají pro nás cenu zlata."

Peter Frühauf (Hradec Králové): "V Olomouci se vždy hraje velmi těžko, je to tu vždy bolestivé. Musíme dnes chlapcům poděkovat za předvedený výkon, až na druhou třetinu byl dobrý. Na něčem jsme v posledních dnech pracovali a je pro nás důležité, že v zápase bylo vidět zlepšení. Zlepšili jsme tlak do předbrankového prostoru, snažili jsme se nahazovat puky a clonit brankářovi. Dali jsme z toho náš vyrovnávací gól a zvonily tam i nějaké tyčky. Byl to vyrovnaný zápas. Jestli jsme si nakonec více zasloužili bod my, nebo soupeř, už je teď po zápase bezpředmětné. Důležité je, že plníme náš plán a pokud takto budeme pokračovat, budeme vozit body pravidelněji."

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Macuh (Řezníček, Kunc), 17. J. Káňa (Nahodil, Bambula), rozhodující sam. nájezd Kusko - 9. Jasper (Zachar, Pláněk), 45. Jank (Freibergs, Tamáši). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4202.

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Rašner, Řezníček, T. Černý, Švrček, Sirota - J. Navrátil, Macuh, Kunc - Bambula, Nahodil, J. Káňa - Orsava, J. Knotek, Kusko - A. Rutar, Anděl, Klimek. Trenér: J. Tomajko.

Hradec Králové: Laurikainen - Blain, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Freibergs, Jank, P. Marcel - Eberle, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Tamáši, Perret - Okuliar, Estephan, Šťastný - Jasper, Pilař, Zachar. Trenér: T. Martinec.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.06.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je úterý 4. června 2024

Očekáváme v 09:00 16°C

Celá předpověď