Jednoduchý recept na každý den: Zeleninový salát s jogurtem

Vyzkoušejte tento lahodný celerový salát s jogurtem. Kombinace vařeného celeru a mrkve spolu s křupavými řapíky celeru a bílými ředkvičkami vás dostane. Salát je skvělý i jako příloha a neobsahuje ani příliš mnoho kalorií.

Potřebujeme

300 g celeru
100 g mrkve
3 řapíky celeru
jedna bílá kulatá ředkev
200 g bílého jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
šťáva z poloviny citronu
sůl a pepř podle chuti

Postup

Celer a mrkev nakrájejte na menší kostky a uvařte. Později je scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím nakrájejte řapíky celeru a nahrubo nastrouhejte bílou ředkev. Zeleninu přidejte k uvařenému celeru a mrkvi.

V malé misce rozšlehejte hořčici, ocet, olej, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.

Zeleninu přelijte zálivkou a lehce promíchejte. Lehce vmíchejte také jogurt. Nechte v chladničce odležet alespoň 2 hodiny.

Před podáváním ozdobte zelný salát čerstvou pažitkou nebo pažitkou.

zdroj: plnielanu, Titulní obrázek: Pixabay.com/tohma