Hrát za Dunajskou Stredu mě baví, bylo by úžasné vyhrát pohár, beru to jako velkou výzvu, tvrdí Čermák

Hrát za Dunajskou Stredu mě baví, bylo by úžasné vyhrát pohár, beru to jako velkou výzvu, tvrdí Čermák

Současné áčko Dunajské Stredy, jež se mimochodem v rámci zimních příprav utká i se Zlínem, obsahuje hned pět hráčů, kteří v minulosti prošli plzeňskou Doosan arénou. Konkrétně jde o Mateje Trusu, Miroslava Káčera, Christiána Herce, Filipa Kašu a Aleše Čermáka.

Devětadvacetiletý špílmachr se sedmičkou na zádech absolvoval během prvních šesti měsíců ve slovenské Niké lize 12 zápasů, které se mu podařilo okořenit dvěma přesnými zásahy.

Další tři trefy pak přidal v rámci dvou vystoupení ve Slovnaft Cupu, ve kterém má Dunajská Streda jistotu čtvrtfinále a o postup do semifinále si to rozdá v závěru února s Ružomberokem.

Dvojnásobný šampion české ligy už je dovolené zpět v Dunajské Stredě, které patří po podzimní části pátá příčka se stejným bodovým ziskem jako čtvrtá Dukla Banská Bystrica. S jakými pocity se na jih Slovenska před pár dny vracel?

V repre se potkal s legendárním Čechem, teď v roli kouče cepuje Zlínsko. Z Rojky roste další nadějný domácí trenér

"S motivací pracovat na sobě a hlavně na týmovém úspěchu. Věřím, že na jaře začneme pravidelně vyhrávat. Atmosféra je pozitivní, každý dorazil odpočatý a plný elánu," informoval na webu dac1904.sk odchovanec Sparty.

První půlrok ve žluto-modrém bývalého záložníka Mladé Boleslavi, Viktorie i Bohemians 1905 příjemně překvapil. "Baví mě hrát za Dunajskou Stredu. Fanoušci vytvářejí skvělou atmosféru v každém duelu, nejen doma, ale i venku, kde také chodí v hojném počtu. K větší spokojenosti chybí lepší výsledky. Vím, že se nehraje jen na ně, ale boj o pohár nebo o titul je pro diváky atraktivnější," podotkl.

Protože ztrácí Dunajská Streda na první pozici nedostižných šestnáct bodů, titul už toho asi nebude. Šance na trofej, která by byla u našich východních sousedů jeho první, by však mohla vést přes pohár.

Rosický odmítl atraktivní laso ze zahraničí: Mám tu rozdělanou práci, ovšem mé myšlení to mírně změnilo

"Bylo by úžasné vyhrát pohár, beru to jako velkou výzvu. V lize chceme skončit co nejvýš. Karty pro nás nejsou rozdané moc dobře, ale chceme se dostat do Evropy, což je pro klub i hráče největší motivace. To jsou zápasy, ve kterých se člověk může ukázat a baví ho motivačně nejvíc. Kromě toho to přináší i peníze klubu. Skrz ligu se chceme kvalifikovat do pohárů a také toužíme postoupit do finále poháru a zkusit ho vyhrát," pronesl svěřenec španělského kouče Xisca Muňoze.

Pokud jde o jeho osobní ambice samotného středopolaře, prvořadým cílem je zůstat zdravý během celé jarní části. Když ho nebude nic trápit a omezovat, bude moci ukázat, že v něm stále dřímá rozdílový hráč. Před lety o něm ostatně Patrik Schick v rozhovoru pro eFotbal.cz prohlásil, že je pro něj "novým Markem Matějovským".

"Rád bych pomáhal týmu, dal co nejvíc gólů a připsal si co nejvíc asistencí. Toto je můj cíl do každého utkání. O číslech se nechci bavit, ale věřím, že se bude dařit mužstvu i mně," uzavřel.

Pich dorazil na Kypr i díky krajanům, společně s Ďurišem už však pošilhávají na návrat do Banské Bystrice