Už teď si můžete plánovat stavbu terasy. Zvolíte dřevěnou terasu nebo wpc materiál?

0

Přemýšlíte o tom jak si zpříjemnit bydlení? A co takhle terasa? Terasa je ideální možnost jak si zkvalitnit bydlení a vytvořit si kout pro setkávání s přáteli, nebo jen v klidu relaxovat. A víte, z jakých materiálů máte na výběr?  V dnešní době je výběr materiálů opravdu veliký.  Velice oblíbené jsou dřevěné terasy nebo terasy kompozitní takzvané WPC terasy.


Dřevěné terasy z exotického dřeva

Dřevo pro výrobu dřevěných teras se často využívají exotická dřeva. Používají se hlavně dřeviny z Asie a Jižní Ameriky. Liší se barevností i odolností dřeva.  Barevné rozdíly prken zajišťují přirozený vzhled terasy a výborně zapadají k okolnímu prostředí. Exotická dřeva se také vyznačují vysokou odolností proti plísni i hmyzu. Prkna mají dlouhou životnost díky vysoké hustotě a obsaženým látkám. Pokud vás exotika neláká, můžete zvolit terasu z jehličnatých dřevin.


Dřevěné terasy z jehličnatých dřevin

Na tyto dřevěné terasy se využívá hlavně stromy jako  je modřín, borovice a cedr. Například modřín sibiřský lze zařadit mezi nejtrvanlivější druhy mezi jehličnatými druhy dřeva. Pryskyřice uvnitř prken odpuzuje vodu a chrání dřevo před napadením houbami.Aby dřevěné terasy byly ještě odolnější, je vhodné je občas natřít olejem, nebo jiným impregnačním nátěrem.  Samozřejmě vlivem počasí se barva dřeva může během let lehce změnit.


Kompozitní terasy – WPC terasy

Kompozitní neboli WPC terasy jsou tvořeny kombinací dřeva a kvalitního plastu. Ideální kombinací těchto dvou složek je zajištěna vysoká odolnost, stálobarevnost terasy a skoro nulová potřeba údržby. WPC terasová prkna není potřeba impregnovat a ani ničím natírat, jsou odolná vůči rozmarům počasí. Jedinou údržbu, kterou vyžadují, je omytí proudem vody.  Další výhodou je i to, že se netvoří třísky a nejsou kluzké. Jsou proto velmi vhodné i k bazénům.