Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Gavriely popsala, jak se Jaggy starala o její kočku: Byla jak hadr! Prověříme to, brání se veterina

    Martina Gavriely se podělila o svůj zdrcující příběh | foto: Archiv Martiny Gavriely

    Kateřina Brožová (55) smutní, protože její milovaný mazlíček Jordy už není mezi živými. V dobré víře jej svěřila na veterinu Jaggy, když odlétala na dovolenou, pejsek byl nemocný, jenže z kliniky utekl a následně jej srazil vlak. O svůj příběh se pro Expres podělila i Martina Gavriely (45), podle které jí na totožné klinice otrávili kočku. Moderátorka popsala dny dlouhého trápení.

    Kliniku Jaggy kritizovala nejen Brožová, ale třeba i bývalá první dáma Dagmar Havlová či spisovatelka Bára Nesvadbová s tím, že s veterinou nemají nejlepší zkušenosti. Moderátorka Martina Gavriely promluvila o bolestné události, která už ji bude trápit do konce života. Říká, že kvůli důvěře v luxusní veterinu přišla o kocoura.

    „Nám Bruna otrávili. Přivezla jsem ho tam se zánětem zubu a po vytržení toho zoubku už nechodil. Tahal za sebou nožičky. Na to nám tvrdili, že nevědí, proč, a že má neurologický problém, že prý musí odebrat mozkomíšní mok,“ uvedla Gavriely pro Expres.

    „A už to lítalo! 30 tisíc a pak dalších 30 tisíc... Z Bruna byl hadrový kocourek, je mi z toho zle i po takové době. Faktura u nich činila přes sto tisíc. Nesmyslná vyšetření, ale v ten okamžik jsme byli jako rodina za jeho záchranu schopni zaplatit cokoli,“ vzpomíná.

    „Nepamatuji se, po jaké době, ale zhruba za týden nám začalo všechno docházet. Kocourka jsem čapla a odvezla ho k doktoru Herčíkovi. Ten nám podle výsledků řekl, že je kocour otrávený a že s ním nemůže dál dělat už vůbec nic,“ smutní Martina. Kočka přitom vypadala zdravá. Ovšem jen do chvíle, než ji poprvé převezli na Jaggy.

    Chudáček kocour Bruno

    „Bylo mu čtrnáct let. Na Jaggy jsem ho vezla se zánětem zubu. Než jsme tam jeli, kocour běhal po zahradě a lovil myši, byl plný života. Druhý den, kdy ho předávkovali, mi tvrdili, že má rakovinu a neurologické problémy a oni se snaží přijít na to, jaké. Prostě šílené,“ tvrdí moderátorka.

    „Stalo se to v roce 2013 a evidentně se za těch deset let nic nezměnilo,“ dodala Martina Gavriely s tím, že doufá, že na veterině už nikomu další zvíře nezabijí.

    „K obvinění Martiny Gavriely se pochopitelně vyjádříme, jako to děláme během celé nešťastné události, až k 10 let starému a dosud nikdy nikde neprezentovanému případu zajistíme v archivech podklady,“ uvedl pro Expres mediální zastupce kliniky Karel Tejkal.

    Fotogalerie