Studio Hagel's adidas Samba: Tenisky až moc pěkné na nošení
Natalia Kubica

Natalia Kubica

12/01/2024

Studio Hagel's adidas Samba: Tenisky až moc pěkné na nošení

Adidas Samba ovládly svět tenisek v roce 2023 a vypadá to, že tento trend zůstane i v roce 2024. Studio Hagel, známé svými experimentálními designy obuvi, přepracovalo tento klasický model. Pojďme se podívat na výsledek, kterým je jedinečný pár bot připomínající vyšívané ubrousky!

Studio Hagel, přední experimentální designérské studio se sídlem v Nizozemsku, vytváří inovativní návrhy bot od roku 2015. Spolupracovalo s některými z největších značek v oboru, včetně Off-White, Valentino, Moncler, Puma, a dalších. Nedávno vytvořili další úžasný design - tentokrát pro značku adidas.

A teď si pojďme pobavit o adidas Samba teniskách - skutečné hvězdě show! Byly to nejoblíbenější tenisky roku 2023, a to z dobrého důvodu! Klasický design těchto bot je na světě už téměř 75 let a dodnes jde o jeden z nejvyhledávanějších modelů.

Tenisky Samba prošly v průběhu let několika proměnami, mezi nimiž vynikají spolupráce jako Wales Bonner x Samba, Pharrell x Samba a Sporty & Rich x Samba. Verze tohoto nadčasového modelu od Studia Hagel je však něco úplně jiného! Podle designérů jsou inspirací pro tyto tenisky vintage, ručně vyšívané ubrousky, které jim dodávají elegantní vzhled, díky němuž se na nohou téměř nehodí. Jako by patřily na stůl v luxusní restauraci, ne na špinavé ulice.

Inspirace těchto tenisek je stejně jemná a propracovaná jako látka, z níž jsou vyrobeny. Místo obvyklého semiše, kůže nebo nylonu se návrháři rozhodli pro jemný a hebký materiál, který zdobí krásný květinový vzor. Každý panel je velmi detailně propracovaný, což z páru dělá skutečné umělecké dílo. Tenisky byly vyrobeny ve čtyřech barevných provedeních: modré, žluté, růžové a bílé. Každý pár je doplněn světle šedými tkaničkami a na bocích má výrazný nápis Hagel.

Zatím není jasné, zda se tyto tenisky někdy dostanou do prodeje, ale jakmile budeme vědět více, budeme vás informovat. Pokud chcete být informováni o releasech dalších tenisek, které vás zaujaly, podívejte se na náš release kalendář.