Přestupová pecka! Do Zlína se vrací útočník Holík. Zůstává Warg, končí Keränen

Petr Holík míří do Zlína. Foto: HC Kometa Brno
ZLÍN - Zlínský hokej v sobotu oslavil své devadesáté páté výročí a v pondělí si nadělil dárek v podobě velké posily do útočných řad. Na hostování do konce sezóny z brněnské Komety přichází odchovanec, reprezentant a extraligový šampion Petr Holík.

Jednatřicetiletý útočník by měl v závěru základní části a případném play-off patřit mezi hlavní lídry mužstva, poprvé nastoupí už ve středu proti Jihlavě.

Jsem velice rád, že se nakonec vše podařilo a Petra zase uvidíme ve žluto-modrém dresu. V rámci bodování extraligy je to jeden z nejlepších odchovanců našeho klubu. Věřím, že právě Petr bude velkou posilou, a i s příchodem Richarda Kapuše dostane tým ten správný impuls,“ uvedl generální manažer zlínského klubu Jan Pravda.

Holík barvy mateřského klubu hájil do roku 2017, načež se přes epizodní angažmá v Čerepovci a Mladé Boleslavi usadil v brněnské Kometě, s níž oslavil svůj druhý mistrovský titul a zařadil se mezi lídry extraligové produktivity.

Produktivní centr v uplynulých letech patřil mezi největší hvězdy extraligy, v níž odehrál přes 750 zápasů a nasbíral více než 500 bodů. Své první kroky do světa velkého hokeje udělal právě ve Zlíně, kterému v roce 2010 pomohl k juniorskému titulu. Následně se ve velkém stylu prosadil také mezi dospělými a v roce 2014 ve svém rodném městě zvedl nad hlavu Masarykův pohár pro extraligového šampiona.

Výraznou stopu zanechal také na mezinárodní scéně, zúčastnil se tří mládežnických světových šampionátů a pravidelně nastupoval také za seniorskou reprezentaci, v jejíchž barvách odehrál 45 duelů s bilancí 26 kanadských bodů.

Další kroky jednatřicetiletého forvarda nyní vedou zpátky do Baťova města. Do Komety naopak míří obránce Marek Hrbas, který se tak do Brna vrací po necelém roce. V Baťově městě nebude po vzájemné dohodě pokračovat ani finský útočník Michael Keränen, jehož během krátkého angažmá brzdila častá zranění.

Po skončení hostování ve Frýdku-Místku se do týmu rovněž vrací útočník Zdeněk Sedlák, který se již nyní připravuje s týmem. Zůstává také švédský obránce Stefan Warg, který tak žlutomodrým pomůže ve zbytku aktuální sezóny. Naopak z hostování se nevrátí Roman Vlach, který po konci v Přerově bude dále působit v Prostějově.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x