Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Česko – sexuálních násilníků ráj to napohled

Soudy se ve vnímání sexuálního násilí nezasekly v minulém století, ale spíš v předminulém tisíciletí. Ilustrace: Adobe Stock
Soudy se ve vnímání sexuálního násilí nezasekly v minulém století, ale spíš v předminulém tisíciletí. Ilustrace: Adobe Stock

Komentář Josefa Boušky: Justice má být nezávislá, nikoliv nekritizovatelná. Má vykonávat spravedlnost, což ostatně slovo justice znamená, a má ji vykonávat předvídatelně. V případech sexuálního násilí však české soudy nečiní ani jedno a vládní novela to sama nespasí.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Český stát přistupuje k pachatelům sexuálního násilí na dětech s takovou laskavostí, že by se hodilo nahradit lva ve státním znaku chlápkem v baloňáku s odhaleným penisem. Možná je tu netušený potenciál nových příležitostí pro CzechTourism, jak vyhmátnout pořádnou díru na trhu. „Czechia – pedo paradise“, kondomy a trdelník zdarma hned na letišti a konkurence se může jít klouzat.

Situace je mizerná a pro jednou za to nemohou politici. Loni v prosinci

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Justice

Názor

Sexuální násilí a obtěžování

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější