Štěpán Filípek
17. ledna 2024 • 13:22

Šimáně a Boleslav? Ke spekulacím stačí málo, tvrdí a mluví o stadionu

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nálet českých byznysmenů na tuzemské fotbalové kluby může mít pokračování. A ne jen tak ledajaké. Poté, co Slavii získal miliardář Pavel Tykač a vstoupit do Liberce se chystá Ondřej Kania, by se údajně mohl stát majitelem Mladé Boleslavi Jiří Šimáně. V zákulisí se mluví o tom, že by získal sto procent akcií od nynějších vlastníků v čele s klubovým prezidentem Josefem Dufkem. Takový krok už se očekával léta, protože Šimáně je s Boleslaví dlouhodobě spjat. Čerstvě o jeho možném „angažmá“ informoval server inFotbal.cz. „Chápu, že stačí málo, aby se o mém vstupu do klubu začalo spekulovat,“ uvedl pro iSport.cz Šimáně. Pro rozvoj fotbalové Boleslavi je podle něho klíčová rekonstrukce stadionu.



Je tomu osm let, co Šimáně zachraňoval Slavii. Přizval k tomu čínské investory, tehdy společnost CEFC, ale zanedlouho pražský velkoklub po neshodách se zástupcem spolumajitelů Jaroslavem Tvrdíkem opustil. Shodou okolností v době, kdy se tato etapa uzavírá a v Edenu přebírá vládu Tykač, mohl by do společnosti nejbohatších Čechů vlastnících domácí fotbalové značky Šimáně vstoupit znovu.

Boleslav při tom již v uplynulých dnech a týdnech sáhla k razantním změnám v zázemí: místo trenéra Marka Kuliče angažovala Davida Holoubka a sportovním ředitelem jmenovala Jakuba Dovalila.

Šimáněho pojí s Mladou Boleslaví pevné pouto, ať už díky osobní historii či někdejšímu sponzorskému kontraktu s cestovní kanceláří Čedok, která do roku 2008 patřila do jeho impéria Unimex Group. Do klubu však mířily i přímo jeho peníze. „O náš klub se velmi aktivně zajímá a podporuje ho více než

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud