Skvělé načasování do mrazivých dnů přilákalo k seriálu Na vlnách Jadranu přes milion diváků

Skvělé načasování do mrazivých dnů přilákalo k seriálu Na vlnách Jadranu přes milion diváků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je nutné podotknout, že bez atraktivního ostrova Brač, moře a prosluněných dnů by seriál jen těžko něčím dokázal upoutat. Diváci v diskuzích po zhlédnutí první epizody nešetří kritikou nelogičnosti záchranné akce a nepříliš dobře zvoleného hereckého obsazení.

Jde naštěstí jen o šestidílný seriál a na podřimování u televize to není špatná volba. Seriál navazuje na již odvysílaný seriál Pod hladinou, který se točil v českém prostředí a nabídl i mnohem lepší herecké obsazení, akční scény a zajímavější dějové linky. Matěj Hádek jako Jan Zach je jedinou spojnicí mezi oběma seriály. Rozhodně ve volném pokračování chybí Šárka Krausová a Marek Adamczyk.

Na vlnách Jadranu má řadu vleklých a zbytečných dialogů. Otravná je hlavně Anna Šišková v roli slovenské vdovy, která v mladším kolegovi Zachovi v podání Adama Ernesta vidí svého syna a chová se trapně. Zach se snaží přijít na kloub tragickému úmrtí své bývalé lásky Alice (Sandry Novákové), která zemřela ve službě, když pracovala na stejné pracovní pozici. Naráží však na neochotu nových kolegů se k události vracet.

Noc sympatií nevzbuzuje ani Maroš Kramár, který je stejně jako Šišková v seriálu úplně zbytečný. Pro všechny herce to bylo určitě zajímavé natáčení a pobyt si užili, ale slabý scénář, nedotažené zápletky a prázdné dialogy seriál předurčují jen k průměrnosti.

Jedinou zajímavou postavou je slovinský herec Sebastian Cavazza, který hraje místního policejního šéfa Zorana. Charismatický herec, který vyčnívá nad celým hereckým obsazením působí dojmem, že do seriálu zabloudil náhodou. Diváci si možná herce připomenout v srbském kriminálním seriálu Besa z drsného balkánského prostředí.

Sebastian Cavazza
Sebastian Cavazza | Zdroj: FTV Prima

Seriál Na vlnách Jadranu si své diváky najde, ale pokud jde o žánr, výběr příběhů a hereckého obsazení, nepředstavuje ten druh seriálů, ke kterým se člověk rád a opakovaně vrací. V mrazivé zimě alespoň dokáže zpříjemnit čekání na letní dovolenou. Brač je pro české turisty oblíbenou dovolenkovou lokalitou a mnoho z nich se tak na seriál podívá hlavně kvůli známému prostředí.

Zdroj článku:
  • Autorský text