Mladá Boleslav před změnou majitele? Šimáně ani klub spekulace nepotvrdili

17.01., 09:26, aktualizováno 17.01., 16:34
Aktuality

Jiří Šimáně (74) byl u záchrany Slavie. I díky němu nakonec pražský celek v polovině minulé dekády nezkrachoval a později našel silného partnera v čínské investiční společnosti CITIC Group. Po neshodách ve vedení klubu ovšem v roce 2016 ze Slavie odešel. Nyní se zdá, že by se mohl na prvoligovou scénu vrátit v Mladé Boleslavi. Podle webu infotbal.cz usiluje 34. nejbohatší Čech o zisk 51procentního podílu, který v současné době drží Josef Dufek.

"Téměř 25 let podporuji fotbalový klub v Mladé Boleslavi, v rodišti mého otce. Takže chápu, že stačí málo, aby se o mém vstupu do klubu začalo spekulovat," citoval Šimáněho web iSport.cz. "V tomto případě je možným důvodem vyjádření týkající se nutnosti rekonstrukce stadionu, která je jedním ze základních předpokladů pro to, aby lidé v Boleslavi začali opět chodit na fotbal. A hráči měli pocit, že hrají v klubu, který je může posunout. Současně je to z mého pohledu i vizitka jednoho z nejbohatších měst v České republice. To je vše, co k tomu mohu říci," dodal.

Podle webu infotbal.cz už měl Šimáně oslovit klíčové partnery středočeského klubu, aby se ujistil, že jejich podpora by s jeho příchodem neopadla. Jde především o mladoboleslavskou radnici a automobilku Škoda. Pakliže by k obchodu došlo, uvádí stejný zdroj, že by se hodnota transferu většinového podílu měla pohybovat kolem 100 milionů korun.

Podle časopisu Forbes má majetek 34. nejbohatšího Čecha Šimáněho hodnotu zhruba 13,1 miliardy korun. V roce 2015 pomohl 74letý podnikatel zachránit před krachem pražskou Slavii, v níž pak zastával funkci předsedy představenstva. Na tento post však v dubnu 2016 rezignoval. Od té doby se ve fotbale neangažoval. Jeho působení v ní a potenciální vstup do Mladé Boleslavi spojuje David Trunda. Ten aktuálně působí v roli generálního ředitele klubu z města automobilů. Tuto funkci zastával za Šimáněho éry také ve Slavii.

Ani vedení středočeského klubu ale prodej nepotvrdilo. "Zpráva, která se objevila v médiích, se nezakládá na pravdě. Pan Šimáně dlouhodobě klub podporuje, to trvá už přes 23 let. Podporuje ho různými formami, v jedné době například investoval do hráčů. Bavíme se nejen o fotbale, ale i o sportu obecně. Bavíme se o tom, jak by mohl pomoct. Jeho zájem o podporu fotbalu v Boleslavi a rozvoj akademie dlouhou dobu je," citoval sport.cz právě Trundu.

Většinovým majitelem pražského klubu byla až do prosince 2023 čínská investiční společnost CITIC Group. Tehdy získal majoritní podíl Pavel Tykač, jehož majetek se odhaduje na 183,3 miliardy korun. O změně vlastníka informoval také Liberec. Opci na zisk většinového podílu v severočeském klubu má 31letý podnikatel Ondřej Kania.

Nového majitele shání Dynamo České Budějovice, kterému má se ziskem partnerů pomoci anglická společnost s nigerijskými představiteli FOOTIFY. Dalšího zahraničního vlastníka zlákal také druholigový Vyškov. Podnikatele s kamerunskými kořeny Kingsleyho Pungonga nahradila s 99procentním podílem v klubu investiční skupina Blue Crow Sports Group, která vlastní například španělský druholigový tým Leganés.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz, ČTK / Vladislav Frk

Komentáře (232)

Přidat komentář
zorz767

Tak snad se poučil a nenasadí si opět do kožichu Tvrdíka, až ho Tykač vyrazí.

Reagovat
Salfovic

Proč zrovna v posrané Boleslavi ?

Reagovat
Kryptos_

Podle mě finanční stabilita. Nemusí se do toho tolik sypat, to už dělá město a Škodovka... Takže se může dobře bavit za relativně málo peněz. I ten prodej za 100 mega mi přijde jako fakt dobrej deal.

Reagovat
Salfovic

Ale proč zrovna v klubu bez diváckého potenciálu. A těch 100 mil mi přijde tedy dost.

Reagovat
fabec1222

Na diváky každej kašle. Kolik ti diváci dělaj % obratu?

Reagovat
Salfovic

Njn, koupil si fotbalovej klub, ale chodili mu na něj diváci.

Reagovat
GabrielBatistuta

Tvl, v poslednich diskuzich samej Cimrman

Reagovat
naheCZ

Můžeš vztáhnout na celej fotbal a říct, že hovno. Jenomže taky můžeš říct, že vlastně 100%, protože bez lidí by to nikdo nedělal...

Reagovat
zorz767

Bolka má potenciál dobrej. Když se jim bude chtít a začnou se tomu věnovat, tak ten stadion lehce zaplní. V Boleslavi mají lidi peníze, takže to nebude problém. Jde jen o to, aby se jim chtělo ty lidi přilákat.

Reagovat
Langi

Potenciál sice jo, ale stejně to dělají dlouhodobě na hovno...v Bolce nechodí nikdo moc na nic, na to, že se permice na fotbal i hokej rozdávají v rámci odborů KOVO prakticky zadarmo...a když už přijede kvalitní soupeř, tak se akorát napálí cena a do oběhu jde desetina lístků, aby permanentkáři nakonec z 50% stejně nepřišli...

Do toho stadionu to bude chtít taky dost investovat, zázemí je IMHO příšerný i na naši ligu...plus se taky musí pravidelně umísťovat a hrát poháry, aby to bylo pro lidi zajímavý...takže jo, potenciál tam sice je, ale nikdo ho dlouhodobě neumí využít a působí to na mě, že je to všem vlastně jedno.

Reagovat
oli9

Taková hračka blízko Prahy no..

No a fanoušci tam nemají žádné nároky takže je vkastne úplně jedno jestli se bude dařit nebo ne

Reagovat
Bakary3

Zároveň pokud tedy si bere Boleslav a má nějaký ambice, tak je to taková nevděčná pozice - Sparta, Slavia a Plzeň jsou jinde a pravděpodobně budou. Což je na pytel, protože do ty první trojky se těžko prokouses.

A pokud tedy chceš hrát poháry, musíš pak být z toho zbytku (Slovácko, Ostrava, Olomouc a tak někdo) skoro nejlepší.

A i tak, nalakas ty lidi na El nebo Ekl, když to nebude Joo šlapat a nepůjdeš aspoň do skupiny?

Spíš bych řekl ne.

Reagovat
Mass

Tak vzhledem k pohárům by mělo být hodně atraktivní i 4. místo. Boleslav rozhodně šanci má, i když z hlediska diváků by byl nejzajímavější Baník a herně zatim jen Slovácko (btw imo nejlepší ligovej zápas na kvalitu je Slavia-Slovácko).

Reagovat
Bakary3

Jo, šanci určitě má, jen prostě mi to přijde jako taková rvačka o zbytky s tím, že prostě stejně kdoví, jak moc to ti fanoušci holky ocení

Reagovat
ACSeRw!n

co by jsi navrhoval ty ?

Reagovat
Hurrikane

Možná by bylo vhodné si přečíst článek. Ten ti zodpoví tvou otázku.

Reagovat
Bakary3

Si dost zahráváš...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Shevchenko

ban

Reagovat
Lemond Laws

Boleslav

Asi aby to měl blízko Prahy

Jinak proč někdo znezkusí ty Teplice třeba? Tam potenciál docela je ne?

Reagovat
Kryptos_

Podle mě jsou Teplice prostě moc drahé na provoz... Navíc ten stadion nepřiměřeně velký... Ale slyšel jsem nějaké zvěsti, že by jejich prodej taky mohl dopadnout.

Reagovat
ACSMan

Já jsem slyšel, že se mají ubourat 2 tribuny ještě aby to bylo pro potenciálního kupce zajímavější

Reagovat
Salfovic

Rovnou tři a bude to ještě zajímavější.

Reagovat
kilobyte

A postavit tam paneláky a lidi se budou moct dívat z balkónů.

Reagovat
Salfovic

Tak ze své rodné Plzně by to měl do Prahy taky blízko, ale na ní se vysral

Reagovat
Lemond Laws

ok

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER:LIGA

Reagovat
Mass

Reagovat
žrout

Stačilo, aby Tvrdík usvědčil Tydýta Svobodu z naprosté neschopnosti (nebo spíš z okrádání klubů) skrze TV práva a už se dějou v lize věci. Tolik investic do fotbalu tady nepamatuju. Stačil jeden veřejný tendr, kdy se konečně začal profesionální fotbal vydávat v Evropě naprosto standardním směrem a hned se věci hýbou. Měli by zavřít ty, kteří bránili tendru a přihrávali stamiliony Pragosportu. A tihle umaštěnci ještě mají tu drzost prezentovat tendr jako společný úspěch. Doufám, že Svoboda bude na jaře při nejbližší příležitosti prostě vyhozenej a spolu s ním každý, kdo ho kryl/podporoval. Že to je Danův kámoš a zaměstnanec Sparty, to už je vizitka toho klubu a vedení. Dlouhodobě účelově křivili finance pro ligový fotbal, protože jim to vyhovovalo.

Co se týče Šimáněho a Bolky, tak to je asi tak s Jabloncem poslední klub, do kterého bych investoval. Jsou tady mnohem zajímavější kluby s fanouškovskou základnou jako Teplice nebo Hradec v Čechách, na Moravě zase Sigma a hlavně potopené Brno. Jestli chtěl jít kdysi ve Slavii cestou "Ajaxu" a výchovy talentů, pak nechápu, proč nezainvestoval do Sigmy, která má možná nejlepší mládež v ČR vč. B týmu ve FNL.

Boleslav je strašně nesympatickej klub bez fanoušků, s malinkým stadionem, kde jsou ještě k tomu na nic televizní přenosy a ten zápas tam vypadá jak nějaký přátelák na soustředění na Maltě. Pokud mu jde o finance, naopak se jedná asi o jednu z nejlepších investic. A jelikož on je byznysman, jde mu primárně o prachy a na fanoušky hází bobek.

Popravdě bych si přál, aby Bolka hrála do budoucna v lize roli asi takovou, jakou teď má Jablonec, to by jim oběma slušelo. A střed a čelo tabulky ať hrajou týmy s pořádným fanouškovským potenciálem a hlavně s reprezentativními stadiony. Ne s jednou normální tribunou za brankou

Snad vyjde nějaký rozumný majitel i pro Teplice a někdo konečně vykoupí i ten Hradec. Uvidíme co Zbrojovka...

Reagovat
Bex5

Tl dr, ale ten zacatek jsi vystihl naprosto presne

Reagovat
clinger

ale místní trdla to nechcou vidět

Reagovat
verv

jojo Tvrdík zase jednou zachránil českej fotbal

Reagovat
mistr129

Ze třetiny se Šádkem a Brabcem

Reagovat
Nieuwendyk

oni tomu snad věří

Reagovat
žrout

Nemusel nic zachraňovat, fotbal se zachrání sám, když Tvrdík odstavil sparťana Svobodu, který stál v cestě celé lize a přihrával stamiliony kámošům. Všichni víme, že to víte jako sparťani taky (aspoň ti soudní z vás), ale stejně se tomu snažíte ránit aspoň zesměšňováním a rádoby vtipnými kecy

Reagovat
kilobyte

V ligovém výboru je 7 členů. Volí si je kluby z první a druhé ligy. V kontrolním výboru jsou další 3 lidi. Svobodu si zvolili dvakrát.

Tak mi teď vysvětli, jak je možný, že Tydýt si teda dělal co chtěl a dvakrát ho zvolili?

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně. Nezastávám se ho, je to z*d, ale ne že by ti ostatní byli menší...

Prostě se přestal hodit.

Reagovat
žrout

Asi mu ti strejdové věřili, že to lépe dělat nejde a že by se stejně peníze při tendru nezvýšily, byly by to komplikace a kdesi cosi, takže se mu je podařilo oblbnout. Strašil je beztak jak Vacek, že když bude tendr, tak se na ně Pragosport vyprdne a bude peněz ještě méně. A taky přece Pragosport vždycky přihodí pár drobných navíc, aby pokryl inflaci.

Pak přišel Tvrdík, poslal Tydýta do prdele a řekl, že pokud nebude tendr (což by měla být samozřejmost), tak to pošle na ÚOHS. Že už ho nebaví jezdit všude po Evropě v rámci evr. pohárů, aby viděl, že v každé díře mají z TV práv násobně víc než my tady v Česku. Tydýt pochopil, že tím pádem je v prdeli, tak najednou musel ustoupit, i když Danův Sport dával jemu i Vackovi prostor, aby to celé zpochybňovali a strašili. K tomu Tvrdík dostal na svou stranu Brabce, Šádka a další, kterým docvaklo, jak je kámoši Dana odrbávají o stamiliony, a světe div se, najednou to šlo. A teď má umaštěnec ještě tu drzost a přiživuje se na úspěchu tendru. Stejně jako mají fans Sparty tu drzost to celé bagatelizovat a překrucovat realitu. Krása

Reagovat
kilobyte

Takže vysvětlení je, že dalších 6 členů ve výboru je tam jenom na ozdobu, protože jsou hloupí. Kontrolní výbor je jen na ozdobu, protože jsou tam další 3 blbci. 31 zástupců profesionálních klubů jsou dementi, kterým nic nedojde. A jenom Tvrdík to celé odhalil a zachránil.

Proč mi to celé přijde jako když blbej konspirátor sám odhalí největší spiknutí světa?

Reagovat
jsemdement

ale druhá světová je filmový klam

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
verv

Reagovat
doshcz

Reagovat
icka

Reagovat
žrout

Tak sis tady nahonil pár lajků od sparťanů, to je fajn. A přitom jsi to přesně napsal. Zbytek byli nekompetentní hňupové, protože co to je za organizaci, která si nechá dobrovolně na TV právech utíkat stamiliony? Jak jinak bys je definoval, než jako klauny? Proč musel přijít Tvrdík s tak "neuvěřitelnou" a "radikální" myšlenkou, že by se mělo dělat výběrko na stamilionový obchod a mělo by se chtít maximalizovat zisky za TV práva? To jsme zase jednou objevili Ameriku, že se TV práva automaticky nepřeprodávají nějakému Danovu kámošovi, ale mělo by se o ně soutěžit jako ve všech normálních ligách, že? No tak očividně byli nekompetentní a kdyby ten Jaryn (pak už spolu s Baaníkem, Teplicema a myslím i Plzní) tendr nevynutil, tak Svobodův kámoš Vacek by měl zase na pár let vystaráno - TV práva hezky pod cenou a pak by je bez práce přeprodal a jenom inkasoval. Tak co na tohle jednoduchým příběhu nechápeš? Mě je jedno, že to byl Tvrdík zrovna ze Slavie, které(mu) nemůžeš přijít na jméno. Kdyby to byl nějakej Franta z Havířova, tak by to byl Franta a byla by to jeho zásluha. Ale realita je taková, že se kluby nechávaly skrz Svobodu a Vacka odrbávat o stovky milionů ročně a jejich nekompetentní zástupci tomu jenom přihlíželi. Neuvěřitelné, co?

Reagovat
kilobyte

Jo, přijde mi neuvěřitelný. Aby se tolik lidí nechalo ojebat Svobodou. Zvlášť když tam jsou takový jako třeba Šádek nebo Brabec. O tom že v ligovým výboru je i zástupce Slavie ani nemluvě. Dost pochybuji, že by v tom Svoboda jel sám. Akorát se to na něj hodí a všichni si umyjí ruce.

Buď v tom ostatní členové výboru jeli taky a měli by odejít a nebo v tom nejeli a měli by odejít pro neschopnost.

Nad předsedou LFA je ještě Ligový výbor a nad tím je ještě ligové grémium a pak je ještě kontrolní výbor. A stejným způsobem se to prodávalo už před Svobodou. Takže tohle fakt není věc jednotlivce, ale systému. Proč je teda Svoboda jediný viník a ostatní jsou jen hloupí poškození? Není to kvůli tomu, že je ze Sparty?

Reagovat
žrout

Brabec byl tou dobou v Baníku chvíli, takže nevím, proč tu neschopnost házet na něj. Záístupce Slavie tam byl a taky Slavie vyjádřila nesouhlas.

Na Svobodu se nic nehází. Svoboda jen prokazatelně bránil tendru a snažil se prvoplánovitě dohodit prodloužení smlouvy Pragosportu bez jakékoli analýzy trhu. Proto to došlo až k ÚOHS. Byla to Sparta se Svobodou, kteří byli proti tendru. Nebyl to ani Brabec, ani Šádek nebo nějakej strejda z Budějek. Takže proč byl tak urputně proti?

Reagovat
kilobyte

Třeba byl stejně blbej jako ostatní a nechal se ukecat Pragosportem? Nebo proč u ostatních je to blbost a u něj je to podvod? Zvlášť když tady má pověst blbce.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Je to dobře řečeno, nehledě na zdejší výsměch. Obecnou averzi vůči Tvrdikovi chápu a skrze svoji politickou minulost si ji zaslouží, ale je jeho soustavny tlak na Tydyta a jeho lidi pomohl prihrat klubům do ligy mnohem víc peněz z tv práv. Není to JEN zásluha Tvrdika, ale významně tomu pomohl.

Reagovat
Lof

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
verv

Svoboda všechny oblbnul, protože jsou asi nesvéprávní ale pak přišel Tvrdík a veden čirou láskou k fotbalu ukázal jako mesiáš všem správnou cestu.

Reagovat
žrout

Přesně to vaše vysmívání. Nikdo o žádné čiré lásce nepíše. Udělal to kvůli penězům, příteli. Prostě jenom proto, že není důvod dotovat nějakého Vacka z Pragosportu. CO je na tom tak divného?

Reagovat
verv

Přesně takhle to tady ale podáváš. Nevšiml jsem si, že by někdo ze sparťanů hájil Svobodu. Je to zmrd, kterej kope za svoje zájmy. Stejně jako zmrd Tvrdík, kterej to chtěl přihrát zase svejm kamarádíčkům. Tvoje pohádky o hrdinským Tvrdíkovi, kterej všechny obrátil na správnou stranu a zachránil tím českej fotbal si výsměch jednoznačně zaslouží.

Reagovat
žrout

Díky dlouhodobé práci toho "zmrda" Tvrdíka bude mít liga trojnásobné peníze. Ne pouze Slavie, kvůli které to primárně dělal, ale celá liga včetně vás. Díky zmrdovi Svobodovi celá liga přicházela roky o stovky mega a přicházela by dál, kdyby zrealizoval znovu svoje plány prodat to bez tendru Vackovi a kdyby se mu Tvrdík jasně nepostavil do cesty a nedonutil ho ustoupit skrz žalobu na ÚOHS. Tak jasně, to je teda úúúúplně to samé "zmrdství" těch dvou, že? Váš problém je, že nejste schopný se v téhle problematice oprostit od osobní nenávisti vůči Tvrdíkovi a zároveň připustit, že žábou na prameni byl Danův kamarád a zaměstnanec ze Sparty, a pak vám nezbývá, než to celé překrucovat, relativizovat, vysmívat se, jenom aby nebyl za něco po zásluze oceněn ten, díky komu se změnily poměry neoddiskutovatelně k lepšímu a aby se neukazovalo na to, že váš klub stál v cestě.

Jaryn rozhodně není Mirek Dušín a žádný svatoušek a nikdy to tady nikdo netvrdil, to je zase vaše demagogie a snaha o odvedení pozornosti, ale tady jednoznačně zajistil pro ligu stovky mega a narovnal korupční poměry, kdy to váš Dušan posílal Vackovi bez soutěže za silně podhodnocenou cenu a chtěl v tom dále pokračovat. Tak to prostě bylo. Kdyby na jeho místě byl i ten grázl Šádek, tak byste neměli takový problém to přiznat, jako máte u Jaryna.

Reagovat
verv

Jediný, co mám problém uznat je, že Tvrdík je nějakej zachránce českýho fotbalu. Svobodovy zmrdstva nezpochybňuju (ani nikdo jinej tady, co jsem si všiml).

Reagovat
žrout

Kde jsem psal, že je Tvrdík zachránce českého fotbalu? Díky

Reagovat
verv

Ty to po sobě nečteš? Nedivím se, takový elaboráty a přitom pořád to samý dokola.

Namátkou třeba že stačilo aby Tvrdík odstavil Svobodu a najednou chtějí všichni investovat do fotbalu nebo že všichni byli nekompetentní hňupové, dokud nepřišel Tvrdík a neukázal jak se to má dělat.

Btw měl by sis dát slavii do oblíbených. Obviňuješ tady ze zaslepenosti, ale my se aspoň narozdíl od tebe netváříme jako nezaujatí fanoušci.

Reagovat
Bakary3

Hale, možná mu jako slávista budu stranit, ale jeho popis má blíž realitě než váš výsměch, protože Tvrdík tu zásluhu prostě má.

Proč to tedy neudělal už dávno někdo jinej?

Na to prostě asi těžko najdeš normální odpověď.

S tou Slavii v oblíbených je to úplná kravina, on se za to, že je její fanoušek, nijak neschovává, ale ne každý má potřebu si vyplňovat nějaký profil.

Popravdě, ani já teď nevím, co všechno jsem si tam kdysi naházel.

Reagovat
žrout

"Namátkou třeba že stačilo aby Tvrdík odstavil Svobodu a najednou chtějí všichni investovat do fotbalu nebo že všichni byli nekompetentní hňupové, dokud nepřišel Tvrdík a neukázal jak se to má dělat."

Ano, tohle jsem víceméně napsal, ale nevím, co to má společného s tvojí demagogií ohledně "záchrany fotbalu Tvrdíkem." Tak s tím už laskavě přestaň

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by chtělo uznat i to, že se na tom Tvrdík významně podílel .

Reagovat
Strakosha

Evidentně ten Tydýt budeš ty

Reagovat
žrout

Reagovat
Marisic

Jako promiň ale i když máš částečně pravdu, tak to dost zjednodušuješ a je tam moc tendenčnosti.

Cena tv práv začla růst už dřív, o inflaci to nebylo, poslední nárůst byl tuším něco pod půlku navíc. Před těma 5 lety když Pragosport nabídl 150 mega tak se do toho Tvrdík mimochodem snažil hodit vidle a mluvil o nabídce Barrandovu ve výši 180 mio. To není stamilionovej rozdíl a upřímně s kondicí Barrandovu by to byl docela risk. A není to jen o Tydýtovi, ten je v pozici prvního mezi rovnými, zástupce v LFA nemá jen Sparta.

Já jsem rád, že se do toho Tvrdík opřel, ten tlak určitě pomohl, ale nepsal bych ten vývoj jak pohádku o dobru a zlu

Reagovat
žrout

Tvrdík 2018:

"„Je chyba, že si LFA neověřila reálný zájem v mezinárodním tendru. Co nás vede ke zrychlenému procesu k jednomu uchazeči?“ ptá se na svém twitterovém účtu Tvrdík. „Odmítám věřit plnění ze strany Pragosportu, dokud poměrově nízkou nabídku neověří nezávislé výběrové řízení.“"

TV Barrandov byl pouze instantí příklad, že hned z palcu by tady byl někdo, kdo by mohl dát víc než trapný Pragosport. Ale stejně to bylo jasně zdůrazňováno v kontextu tendru, o čemž taky psal.

Reagovat
Marisic

Jop však jo, to je pravda. Nevim ale upřímně jestli by mezinárodní tendr situaci zvrátil, loni se přihlásili jen nějaký turci snad, vyhrála to beztak o2 respektive bettingový práva betano.

Trapný Pragosport dal jistých 150 mega, Barrandov nabídl hodně nejistých 180 mega. Nějakou stabilitu taky musíš vzít v potaz.

Já jsem rád, že se tendr udělal, je to správnej, odpovědnej postup a jsem rád, že ho Tvrdík s Brabcem prosadili.

Jen to prostě moc zjednodušuješ a děláš z toho pohádku, promiň

Reagovat
žrout

Hele, klidně se můžu mýlit, ale základní fakta jsou jasná: Tvrdík přišel s tím, že musí být tendr. Svoboda - předseda LFA a zástupce Sparty a Vacek jako majitel Pragosportu byli jasně proti. PROČ? První kolo (2018) Jaryn (a tím pádem i liga) ještě prohrál, ale napodruhé si už posrat hlavu nenechal a poslal žalobu k ÚOHS. Pak už to najednou a zázračně šlo a máme tady trojnásobné prachy za TV práva. Tak snad si nebudeme hrát na blbé Možná je to zjednodušené, nikdo z nás nevidí přesně do všech věcí, jak to fungovalo a jak je možné, že tady kromě Slavie nepochopitelně nebyl tlak od ostatních. Nerozuměli tomu? Nevěřili ve větší zisky? Nebyl nikdo, kdo by se toho chopil a připravil to v opozici proti vedení LFA? Nechtělo se jim jít do konfrontace se Spartou? Mix vyjmenovaného a ještě další důvody? To je asi jedno. Ale ten, kdo veřejně proti správné věci vystupoval, byl sparťan Svoboda a podařilo se mu to minimálně o těch 5 let oddálit. Teď už to neustál. Bylo zjevný, že jeho postoj je neudržitelný, a tak ustoupil. Ustoupil požadavku na veřejný tendr. Celkem bizár, že? Člověk, jehož povinností mělo být maximalizovat pro ligu zisky a tím pádem bylo jeho povinností tyto tendry začít dělat. Ne aby to za něho a proti němu odpracovali jiní, on teda se Spartou blahosklonně nakonec svolil a pak začne Sparta psát o tom, jak je to naše společná práce. Bych blil, Ivane...

Reagovat
smazaný uživatel

Těch 7 členů na tom samozřejmě nebylo škodných, to snad dojde každému, že všimné od Vacka nebral jen Svoboda. Mně se líbí, jak vy sparťani tady pořád při kopání do Slavie máte plnou hubu keců o morálce, Číňani, jízda na oranžovou..., ale najít sparťana, který veřejně přizná, že Křetínského kamarád Svoboda je zlodějská špína (přestože to všichni víte), je těžší než najít ledního medvěda na Sahaře.

Reagovat
Salfovic

To je podobné jako se divit vytunelování Sazky

Reagovat
kilobyte

O Svobodovi si snad nikdo nemyslí, že by byl dobrý. Ale tvářit se, že za všechno může on a Tvrdík je svatý? Vždyť sám Tvrdík se snažil si ty TV práva urvat pro Číňany.

Reagovat
bobis21

Pro období 2020-2024 se to Tvrdík snažil dostat na Barrandov, kde tehdy (nevím jestli i teď) měli taky podíl Číňani. A nabízeli ještě nižší částku. Takže Svoboda tím co vybral okrádal fotbal, ale hodný Tvrdík chtěl pro fotbal ještě menší prachy a malou domů číňanům ...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
doshcz

Reagovat
smazaný uživatel

Laskavě mi necpi do úst něco, co jsem neřekl, Tvrdíkův fanoušek jsem nikdy nebyl ani nebudu, mrzí mě, že se ho Tykač (snad jen dočasně) nezbavil. A ani nevidím, že by tady z něj někdo dělal svatého, jako to všichni sparťani (ti nejhloupější ti tvůj komentář podle očekávání ihned opalcovali) dělají z Křetínského apod.

Reagovat
žrout

Akorát že kulový. Tvrdík chtěl prostě tendr. Nikde nebylo řečeno, že to Barrandov má dostat. Jenom se spekulovalo, že by mohl být jedním ze zájemců. Zase někdo, kdo překrucuje realitu a kupodivu to ani není sparťan. Ta poslední věta, to je fakt hodno génia

Reagovat
bobis21

Žádné "spekulovalo se že by mohl být jeden ze zájemců". Sám Tvrdík za tu firmu předložil nabídku.

A to máš ještě pak drzost psát něco o překrucování.

Reagovat
žrout

"Téma otevřel na svém twitterovém účtu Jaroslav Tvrdík. Nabídku společnosti Pragosport na odkup mediálních práv na české fotbalové profesionální soutěže za 150 milionů korun ročně označil za ostudu. „Předložíme vyšší nabídku ze společnosti Médea/TV Barrandov,“ napsal šéf evropského zastoupení čínské společnosti CEFC.

A dále:

„Je chyba, že si LFA neověřila reálný zájem v mezinárodním tendru. Co nás vede ke zrychlenému procesu k jednomu uchazeči?“ ptá se na svém twitterovém účtu Tvrdík. „Odmítám věřit plnění ze strany Pragosportu, dokud poměrově nízkou nabídku neověří nezávislé výběrové řízení.“

https://www.irozhlas.cz/sport/fotbal/fotbal-tv-barrandov-jaroslav-tvrdik-jaromir-soukup_1803021315_vman

Zaprvé ji nepředložil, jenom řekl, že ji předloží jako konkurenci ke směšnému plnění Pragosportu, ale k ničemu konkrétnímu ze strany TV Barrandov nedošlo. A zadruhé je to jasně v kontextu tendru. Takže se zase uklidni

Reagovat
bobis21

Takže firma lhala, když zveřejnila že to předložili? To je silné obvinění

Reagovat
žrout

"Už před dvěma měsíci mělo začít další jednání s Pragosportem, ale tehdy Ligová fotbalová asociace rozhodnutí odložila, protože podle šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka projevila o práva zájem i mediální agentura Médea, kterou vlastní Jaromír Soukup, majitel televize Barrandov. Po dvou měsících však podle informací z této strany nedorazila konkrétní nabídka, proto dnes ligové grémium na mimořádném jednání pověřilo vedení Ligové fotbalové asociace jednáním s Pragosportem."

Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/o-prava-na-fotbalovou-ligu-se-hlasi-pragosport-spekuluje-se-o-nabidce-barrandova.A180424_165348_ln-sport-fotbal_lar

K tomu nikde jsem nenašel záznam o tom, že by LFA jakoukoli konkrétní nabídku od TV Barrandov dostala a kluby se rozhodovaly mezi ní a nabídkou Pragosportu. Pokud máš tyto informace, budu za ně rád. Nemám problém se omluvit, klidně se můžu mýlit.

Ale napsat nehledě na dostupné zdroje tenhle bullshit: "Takže Svoboda tím co vybral okrádal fotbal, ale hodný Tvrdík chtěl pro fotbal ještě menší prachy a malou domů číňanům ..." to je za mě hodně silný kafe hodné tak akorát nějakého Aeronetu nebo Netíka, co vysílá live sračky na FB někde z auta, ale ne seriozní diskuze. A nebo jenom blbej vtip

Reagovat
bobis21

Netík a aeronet právě by právě glorifikovali tvrdíka a číňany

Reagovat
bobis21

A mimochodem, Tvrdík doslova řekl:

"Televize Barrandov s akcionáři Jaromírem Soukupem a společností CEFC předložila nabídku mezi lety 2020-2024"

Takže buď nabídku předložili, nebo Tvrdík o právech lhal. Jiná možnost není.

Reagovat
žrout

Ne, buď nabídku předložili, nebo nepředložili. Nevím, proč by měl o "právech lhát" a co by to mělo mít společného s (ne)nabídkou Barrandova. Nenapadlo tě, že to je celé je mediální hra, aby se zatlačilo na ten Vackův monopol na práva? Protože reálně ta nabídka prostě projednávaná nebyla.

Reagovat
bobis21

Tak pokud ji nepředložili a on řekne že ano, není to podle tebe lež? Teď už se fakt jen ztrapňuješ, když už zpochybňuješ i tohle

Reagovat
žrout

Takže tě nenapadlo, že to mohla být pouze ústní nebo neoficiální nabídka, a proto se pak nemohla projednávat a nejednalo se o něco oficiálního? Kdybys nebyl tak hloupě zaslepenej jménem Tvrdík a dokázal chápat aspoň ty základní souvislosti, nemusel by ses ztrapňovat ty a tvrdit, že 180 mega je méně než 150 takže chachare vychladni, místo Tvrdíka si tam dosaď třeba Brabce, a pokud jsi trošku inteligentní, najednou ti to začne dávat smysl a nebudeš k smíchu

Reagovat
bobis21

Součástí té nabídky Pragosportu bylo i navýšení platby za roky 2018 a 2019. Kdyby nebyli vybrání, tak by k tomu navýšení předchozích dvou sezon nedošlo. To k tomu tedy nepřičítáš proč? Protože se ti to nehodí?

"ústní nebo neoficiální nabídka" - takže ji teda nepodali? Takže lhal?

Reagovat
žrout

To je sice hezké, že by k tomu nedošlo, krásně to ukazuje na to, jak si je tam Vacek se Svobodou za příslib pár drobných vodili. "Bereme TV práva za směšných 110, ale když nám přihodíte další 4 roky vez veřejného tendru, tak to na ty poslední 2 roky teď navýšíme na stejně směšných 150."

Ale i jednoduchými počty bys zjistil, že i tak to bylo v souhrnu méně méně než uvažovaných 180 na 4 roky. Víc počítej a méně dělej chytrého.

"ústní nebo neoficiální nabídka" - takže ji teda nepodali? Takže lhal?

To nevíme, nemáme k tomu důkaz. Nevíme, jestli ta nabídka byla opravdu podána neoficiálně, nebo ne. Pokud nebyla, tak ano, lhal. Ono to je ale jednoduché. nejdříve se věci řeší neoficiálně, jestli vůbec mají šanci projít, a až pak se dává oficiální nabídka, protože za ní je mnohem víc přípravy a práce, aby to mohlo uspět v nějaké seriózní obchodní soutěži. Zvlášť u tak velkého obchodu jako jsou TV práva. Takže nejpravděpodobnější scénář je ten, že přišla neoficiální nabídka TVB k vedení ligy, tam se ukázalo, že by to stejně neprošlo, tak se už věc neposunula k oficiální nabídce a k oficiální soutěži o TV práva s Pragosportem, který to shrábnul za směšné peníze jako i minule. Celkem jednoduché, ne?

Co ale víme jistě, že Tvrdík nelhal o TV právech, jak jsi napsal ten svůj další nesmysl. Pouze mohl lhát o nabídce Barrandova. O TV právech lhal jedině tak Svoboda a Vacek, když tvrdili, že nemají vyšší hodnotu a že nemá smysl dělat veřejný tendr.

Reagovat
bobis21

Bylo by to méně? Takže nějaké diskontování na současnou hodnotu ignoruješ úplně? Případně jakou sazbu pro diskontování používáš, když ti to vyšlo méně? Předpokládám že to úplně ignoruješ, protože jednoduchá matika je na tebe moc ...

Takže nelhal od TV právech, ale o nabídce číňanů na TV práva? Řekl bych že nabídka na TV práva je o TV právech. Ale jestli je tohle jak se z toho chceš vykrucovat, tak si klidně tu díru kopej ještě hlubší

Reagovat
žrout

Ty jsi fakt debil

Reagovat
bobis21

Takže díky za potvrzení, že mám pravdu

Reagovat
žrout

Reagovat
bobis21

Tak obhaj své tvrzení, že to je víc. Nebo snad chceš tvrdit, že u dlouhodobé smlouvy je časový pohled irelevantní a diskontování není potřeba dělat? Nebo co se ti na tom nelíbí?

Reagovat
žrout

Jaké diskontování používáš pro uvažované období ty, abys mohl s vážnou tváří tvrdit, že 80 milionů v sezonách 18/19 a 19/20 je víc než 120 milionů v sezonách 20/21 - 23/24?

Reagovat
bobis21

Tak to snad umíš spočítat ne? Nebo jste to ve škole ještě neprobírali?

Reagovat
žrout

Takže vůbec nevíš. Jenom kvůli averzi vůči Tvrdíkovi tady napíšeš očividný blábol, který si nejsi schopný obhájit, a pak chceš po druhých, aby to dělali za tebe

Že já vůbec pokračoval, moje chyba.

Reagovat
bobis21

No já to právě vím, vždyť to je výpočet střední školy maximálně

Pokud bys třeba udělal to, že bys těch 40 navíc v prvních dvou letech dal do indexů (výpočet dál předpokládá, že vše je v S&P500) a v dalších letech pak každý rok vybral těch 30 na dorovnání, vyjde ti to už líp i bez diskontování, protože bys každý rok měl stejných 180 a ještě by ti na konci v indexu zbylo 11m.

Reagovat
žrout

Takže najednou musíš dát ty peníze z prvních dvou let do indexů, aby ti to vyšlo. No tvl, ty jsi mistr demagog

Už se tebou nenechám dál okrádat o čas

Reagovat
bobis21

Snažil jsem se někomu, kdo finance evidentně nechápe, ukázat, jaké minimum řízení balance je potřeba, aby ti vyšlo lépe dostat méně peněz dřív, než více peněz později.

Když bych to chtěl třeba diskontovat nějakým cenovým indexem, vyjde to pro ně ještě mnohem hůř, ale to neudělám, protože jejich růst předpokládat nemohli. Naopak jsem dal tento příklad právě proto, abych na ně nebyl moc přísný. Chceš i výsledky přes cenové indexy, nebo už přiznáš, že o financích víš hovno, než tu tvrdíkovu nabídku zesměšním ještě víc násobně větším rozdílem?

Tak jsem udělal jen minimum, které by od nich vyžadovalo se jednou za rok přihlásit a nakoupit/prodat. To by snad mohla zvládnout i bývalá kopačka nebo kdo jim tam finance řídí.

Reagovat
žrout

Jo, protože kluby v lize posílají prachy z TV práv do indexů místo rovnou do svého rozpočtu, aby měly z čeho žít v dané sezoně a plnit závazky. Ty jsi strašný matlák a klaun

Reagovat
bobis21

A to je přesně ten problém.

Neschopnost úplně základního řízení financí je mnohem větší problém fotbalu, než nějakých pár milionů na právech, protože tím reálně přicházejí o mnohem vyšší částky.

A pokud teda potřebovaly kluby těch 40m navíc v prvních dvou letech na "plnění závazků" jak píšeš, musely by je v případě té nabídky Barrandova získat jinde, protože by do fotbalu nepřitekly vůbec. Takže máme přičíst, kolik by je takové financování jinde stálo? Víš že ve tvém scénáři to opět vyjde ještě mnohem hůř než v tom, co jsem napsal já? Ten byl doslova k té nabídce tvrdíka nejmilostrdnější. Najdi mi nějaký scénář, ve kterém to při zohlednění časového rozlišení vyjde lépe než ta, která se nakonec použila. Tos pořád nebyl schopen udělat.

Reagovat
žrout

Ty klaune, 40 mega na sezonu vychází v průměru tak na 2 mega na rok pro jeden prvoligový klub. To je prostě částka, bez které se obejdeš, protože osekáš nějaké omezitelné náklady, nebo ji využiješ do rozvoje infrastruktury, na novou posilu nebo na x dalších věcí. Není to o tom, že si to budeš jinak muset pujčit, protože bys bez ní nepřežil, a ani to není na to, abys investoval.

Ale krásně se snažíš ten svůj úvodní bullshit zaobalit a diskuzi zavést úplně jinam. Jednodušší by bylo, kdybys přiznal, že jsi prostě napsal sračku a že sis to uvědomil. Ušetřili bychom si dost času. Ale to celkem bolí, že? Tak čau.

Reagovat
bobis21

Takže v předchozím komentu je potřebovali aby mohli plnit závazky, když jsem ti tu teorii rozstřelil, tak je najednou nepotřebují

Reagovat
žrout

Kámo řekni mi, že celou tuhle diskuzi nemyslíš vážně pls

Reagovat
bobis21

Já si říkám úplně to samé. Tohle prostě musí být trolling, protože takhle mimo nikdo nemůže vážně být.

Z tohoto chápání financí člověk najednou chápe, kde bere babiš pořád ty voliče...

Reagovat
žrout

Ty velbloude, napsals tady prokazatelnou sračku jenom kvůli tomu, že tě sere Tvrdík, místo abys to přiznal, tak ji rozmazáváš a pak děláš z druhého ještě idiota, když tady začneš psát úplně mimo téma diskuze "moudra" o vkládání financí do indexu, což nemá s TV právy a realitou ligového fotbalu vůbec nic společného, a to všechno jenom proto, abys nemusel přiznat, že jsi tu sračku na začátku napsal. Aspoň vím, s kým tady už nikdy neztrácet čas

Reagovat
bobis21

A kde jsem napsal tu sračku? Vždyť už několik dní nejsi schopen dát jediný argument, proč by to měla být sračka. S tvrdíkem to nemá vůbec nic společného. Kdokoliv bude tvrdit, že je výhodnější dostat víc peněz později než o něco méně dřív prostě absolutně nechápe finance.

Reagovat
žrout

Reagovat
r.mrazik

to je slusna krec

snad nikdo ze spartanu nema svobodu rad

Reagovat
verv

Reagovat
žrout

Reagovat
lampas

Svoboda je velká a nebezpečná kurva.

Reagovat
clinger

Reagovat
r.mrazik

deluded cinani jak Zmrdik zachranil cesky fotbal

Reagovat
Nieuwendyk

nejen Číňani jak vidno.

Reagovat
žrout

Zoufalí sparťani, co si jenom potřebujou uklidnit svědomí, že člověk z jejich klubu neokrádal ligu skrz malou domů pro svoje kámoše

Reagovat
r.mrazik

to je v pohode...takovy Zmrdik vyvadi prachy ze Slavie pro sebe...

Reagovat
žrout

Reagovat
verv

proč by měl mít někdo špatný svědomí kvůli nějakýmu cizímu člověku? To stejný se dá říct o tobě a tvejch pohnutkách dělat tady ze zmrda Tvrdíka nějakýho hrdinu. Akorát narozdíl od jeho blahořečení, který tady předvádíš, neznám jedinýho sparťana, kterej by zmrda Svobodu takhle hájil.

Reagovat
žrout

Kvůli nějakému představiteli Sparty? Co třeba proto, že to je kámoš majitele tvojeho klubu a zaměstnanec Sparty, který na půdě LFA Spartu reprezentuje a zastupuje její zájmy? Jo ale ne, to je vlastně úplně cizí člověk, co s váma nemá nic společnýho

Svobodu není vůbec za co hájit, tak proč o tom vůbec mluvíš? Tvrdík naopak jednoznačně stál za tím, že liga má trojnásobné peníze za TV práva a je to primárně jeho zásluha, protože bez něho by se to nestalo. To je prostě fakt. Ale to vy neuznáte ani za hrob. Byste se asi u toho posrali nenávistí

Zoufalý keci o "blahořečení" jenom dokazují vaši argumentační zoufalost. Tak si to užijte.

Reagovat
verv

Kde říkám, že nemá se Spartou nic společnýho. Ty seš v tom boji za svoji pravdu totálně zaslepenej. Nevím, proč bych měl mít špatný svědomí kvůli někomu, koho ani neznám. Nebo ty máš špatný svědomí kvůli Nezmarovi, Bílkovi a spol?

Tvrdík udělal jednu dobrou věc (a ještě to je diskutabilní, protože původně to chtěl taky přihrát svejm kamarádíčkům, stejně jako Svoboda), takže to najednou znamená, že je to skvělej člověk? Svoboda se zase zasadil o to, že je liga osamostatněná, což je jednoznačně pozitivní. Znamená to teda, že je skvělej člověk? Asi ne, žejo. A nevšiml jsem si, že by tady nějací sparťani (který obviňuješ ze zaujatosti), kvůli tomu tvrdili jak je fantastickej člověk navdory všem jeho kurvárnám. Takže zaujatej tady bude spíš ten, kterej se tady snaží fanaticky všem vnucovat, jak tady hodnej Tvrdík zachránil fotbal před hajzlem Svobodou. A tvoji argumentační zoufalost zase ukazuje to, že se točíš pořád dokola na jediné věci. Víc k tomu už nemám co říct.

Reagovat
žrout

To už je moc...

Reagovat
verv

Píše někdo, kdo tady napsal asi 60 komentů.

Reagovat
srandamač

Tak určitěěě

Reagovat
Coutinho10

zajímavý, nicnéně ty 2 důvody jsem si ani nepamatoval, že teda byl proti Uhrinovi + že si neprosadil Horníka uvidíme, jestli začne s Horníkem spolupracovat v Bolce

Reagovat
monty25

Tak to je pro mě taky novinka, že Šimáně chtěl Ivánka. Toho bych teda nikomu nepřál, protože tím akorát utrpí image klubu. Taky je to jeden z důvodů, proč na Žižkově nechodím do kotle, protože tam Ivánka furt milujou.

Reagovat
Coutinho10

tady to je na infotbalu

https://infotbal.cz/byvaly-spolumajitel-slavie-se-vraci-miliardar-simane-kupuje-mladou-boleslav/

V dubnu 2016 Šimáně skončil na vlastní žádost po neshodách ve vedení klubu. Například nesouhlasil, aby ve funkci setrval trenér Dušan Uhrin.

„S Jiřím Šimáněm jsme měli mít v úterý plánovanou schůzku. Rezignaci jsem našel v 15 hodin v mailu. Uvedeny jsou dva důvody, jeden z nich je potvrzení Dušana Uhrina,“ napsal tehdy na Twitter Jaroslav Tvrdík. Šimáně měl naopak prosazovat angažování kontroverzního funkcionáře Ivana Horníka, což přes ostatní členy vedení Slavie neprošlo.

Reagovat
Strakosha

Nechápu, že si někdo plánuje pořídit fotbalový klub a zaměstnat v něm špíny jako je Horník nebo Nezmar

Reagovat
Coutinho10

v Bolce, tak zatím nevíme, jestli opravdu si toho Horníka bude chtít tam vzít....co byla jeho snaha ve Slavii, tak to se mu logicky prosadit nepodařilo

a jestli u Nezmara narážíš na Slavii, tak Nezmar rozhodně žádná špína nebyl, naopak, hodně perspektivní a zajistil plno úspěchů nejenom na domácí scéně....to, že asi někde přestřelil, tak tomu rozhodně nic nenasvědčovalo, neměl pověst jako Horník a troufám si tvrdit, že ikdyby dělal nevím co, tak jí nikdy nedokáže mít, takže házet oba do stejnýho pytle je celkem mimo

Reagovat
Strakosha

Je mi jasné, že vy slavisti se k jízdě na oranžovou, účelnému nasazování rozhodčích, kupování jízdenek hlásit nebudete

Reagovat
Coutinho10

jeden článek a hned z nás dělat Plzeň za Berbra nebo Spartu v minulý sezoně, tak to je celkem vtipný no...kdybysme potřebovali bejt tlačení, tak asi těžko budeme mít i úspěchy v Evropě, ale to je jedno

Reagovat
Marisic

Sparta v minulý sezoně dokazovaná výletem Křetínskýho za rozhodčíma je podobnej nonsens jako nonstop opakování jízdy na oranžovou Nezmara. Jen pitomci věřej ve fotbalovým prostředí že akorát jejich klub je čistej a ten zbytek je špatnej

Reagovat
Coutinho10

tak on se naváží opět do nás, ale měl jsem ho ignorovat, chyba

Reagovat
Marisic

jo pravda, ale tak on se naváží tak nějak furt

Reagovat
Coutinho10

ale otázka, jestli do všech týmů stejně nebo má nějaký kopnutí radši

Reagovat
kilobyte

Sparta měla v devadesátkách mnohem větší úspěchy v Evropě a stejně mluvíte o tlačence.

Reagovat
Coutinho10

tak v evropským fotbale v tý době ty nůžky nebyly až tak rozevřený, ale to by muselo bejt na nějakou hlubší debatu a taky jsme měli lepší nebo úspěšnější hráče, z čehož pak i repre těžila

Reagovat
kilobyte

Takže to platí jen u vás? Úspěchy Sparty a Plzně v Evropě nejsou zárukou tím, že nebyli tlačení v lize. To jen u Slavie je to důkaz.

Reagovat
verv

Reagovat
Salfovic

kdybysme potřebovali bejt tlačení, tak asi těžko budeme mít i úspěchy v Evropě

A Plzeň, která měla též úspěchy v Evropě, ale potřebovala bejt tlačena.

Dobrá logika

Reagovat
Coutinho10

tak úplně na začátku tu kvalitu ukazovala celkově, ale až pak od nějaký 3. sezóny tý jejich éry se jí už trochu začalo chodilo na ruku

Reagovat
Salfovic

Plzni se šlo nejvíc na ruku, když se stala šéfkou rozhodčích Dáša, kterou výrazně protlačil Paclík. Ale paradoxně v té sezoně titul nevyhrála.

Reagovat
salaminoo

To je ten pan Simane, ktery skemral za Covidu, ze nema penizky a stat necha zkrachovat jeho aerolinky?

Reagovat
kilobyte

Asi prohrabal kapsy.

Reagovat
Salfovic

Njn, jeden z mistrů v oblasti kapitalizace zisků a socializace ztrát.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Bex5

Pekne receno

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
verv

před covidem slavie, po něm už jenom Boleslav, úplně ho to zruinovalo

Reagovat
Axelrose

Jj, to je přesně on. Proto jde do Boleslavi, kde si z toho ještě dokázali vyplatit krásné dividendy

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nieuwendyk

Typickej sockoumoušskej bafuňář, lhář a zloděj. Tvrdíkův nej kámoš

Reagovat
Aldeano

Reagovat
r.mrazik

stejne jako Teply z Madety nebo Bures pro agrofert

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Sosi

Reagovat
doshcz

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kepy_FCB

hnusný dědek

Reagovat
KingMaster13

Takže naše nová farma? Linka Šimáně - Tvrdík je jasná, že bude nadstandartní. Jsme zatím nadšen, jak konečně ten český rybníček se začal konečně trochu čistit od těch starých struktur

Reagovat
kilobyte

Nové neznamená lepší.

Reagovat
letitfly

Nový je vždycky lepší

Reagovat
KingMaster13

Yes milovník stejného seriálu

Reagovat
Corleone

Reagovat
Coutinho10

otázka, jaký mezi nima po těch neshodách jsou ty vztahy

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
St. Pauli

Ten Simane je vylozene mlada krev.

Reagovat
KingMaster13

No tak není to vysloveně gangster z 90. let

Reagovat
Nieuwendyk

Ne, ten už že sedmdesátých. Burešův poskok, estébácká svině

Reagovat
Sosi

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

vzdyt presne to je, podobny pribeh jak babis

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, Tvrdík a Šimáně se nerozcházeli zrovna v dobrém. A nedivil bych se, kdyby se v rámci čištění od starých struktur stal sportovním ředitelem MB jistý pan IH.

Reagovat
delfin

Miliardáři si tam teď ve fotbalový lize roztrhli pytel. Skupujou to jak na běžícím pásu.

Reagovat
Kryptos_

Au. Roztrhli pytel

Reagovat
delfin

Reagovat
Mass

Reagovat
thewall

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav stejně nikoho nezajímá. Je to jen pračka na peníze.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
ratusek

Reagovat
zorz767

Já být multimiliardářem, tak bych si koupil Hradec. Je tam nový stadion a byla by sranda z něj udělat druhou Plzeň.

Reagovat
Coutinho10

potenciál tam v tomto směru je

Reagovat
Salfovic

To si mohl rovnou koupit první Plzeň.

Reagovat
Nieuwendyk

a nasrat Půlkoňov

Reagovat
Kepy_FCB

To by musel koupit hokejový Hradec

Reagovat
Vinci

Tam to snad rozpustí disciplinarka za ten doping v play off

Reagovat
Uwe háže buly

Já bych si koupil Brno a stadion vybrečel. Nebo Hradec/Bohemku/Sigmu.

Reagovat
zorz767

Brno už má novýho majitele a ve mně budí podobně důvěry jako ten nigerijský princ z Budějovic.

Reagovat
Salfovic

Koho ?

Reagovat
Kryptos_

Pavel Svoreň, investiční skupina Porta. Definitivně by většinový podíl měli převzít v únoru.

Reagovat
Greny

Nemá, zatím stále nemá, protože Vašek je kunda

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Zbrojovka by si zaslouzila konecne poradnyho majitele nez lidi typu Katapulta. Vzdyt je to ostuda, ze druhy nejvetsi mesto v republice nema stabilni prvoligovy celek.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Greny

tak máme zatím Vasika a prohráváme se Zlatýma Moravcama nebo čj to je zas 2:0 po půlce a za Moravce hrál první poločas hráč s číslem 26 s regulérní nadváhou

Reagovat
ratusek

Je mi vás líto. Nový majitel v nedohlednu, na hovno trenér, kádr nic moc. Velká konkurence v boji o první místo a ta konkurence bude i příští rok

Reagovat
dantetomas

Kdyz nastoupi spekacek, dostanete na fracek

Reagovat
ratusek

Reagovat
pingla

Reagovat
žrout

Reagovat
ACSeRw!n

naopak, maji co si zaslouzi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Cotton

Reagovat
Marisic

ještě k tomu dobrá mládež a starodávnej titul z 60s

Reagovat
Salfovic

Slavia Praha dotahuje příchod asistenta Milana Kerbra ze Sigmy Olomouc.

Kdysi Slávii zachránil v lize, tak se mu konečně odvděčí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

To je ten "tak mi ji dej hajzle jeden zasranej?

Reagovat
Losinho

do našeho realizáku ideál

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Bakary3
Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Twl trojka Houštecký, Řehák, Kerbr. Světovej klub s vesnickou lavičkou.

Reagovat
kilobyte

Tak už chybí jen Rada jako hlavní.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Olomouc nas tehdy zachránila, je to tak. Myslím, ze i Bohemka.

Reagovat
Salfovic

Já jsem myslel tu sezonu jak jste s Baníkem hráli o záchranu až do posledního kola, ve kterém jste hráli v Ostravě. A v předposledním kole jste doma remizovali se Slováckem a Kerbr v samotném závěru netrefil poloprázdnou bránu.

Reagovat
mrtvej ofsajd

To myslíme stejně. V tom posledním kole nakonec i Bohemka remizovala, a tak se nerozhodovalo jen v Olmiku. Tehdy nas spasila šťastná vyhra prave na Bohemce. Tutovku Kerbra se Slovackem jsem už vytesnil...

Reagovat
srandamač

Jaký ja to bafuňář. Má velký zákulisní vliv jako Šádek nebo Tvrdík?

Reagovat
delfin

Čistě podle foto je to takový Mr. Burns.

Reagovat
žrout

Zaujalo mě, že ohledně Bolky mluví Šimáně o potřebě rozsáhlé rekonstrukce stadionu, aby to tam mělo trochu úroveň a aby se mohli hráči a klub posouvat. Za mě překvapení a tím pádem z části i omluva za jistou neobjektivní kritiku výše. Bylo by super, kdyby tam udělali normální stadion. A jestli se to i díky Šimáněmu podaří, tak paráda.

Taky jsem nevěděl, že má vztah k Bolce a pochází od tama jeho otec. A taky že už dlouhodobě Bolku podporuje. Takže i v tomhle omluva ohledně motivace koupit klub.

Reagovat
Sosi

Teď už drž hubu. Měls možnost a prosrals ji!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele