Hlavní obsah

Posilování Sparty nekončí, získala borce od mladého Ščasného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Praha už volá! Fotbalista Banské Bystrice je blízko senzačního přestupu do Sparty. S tímto titulkem avizoval slovenský Šport.sk další chystaný transfer na Letnou. A opravdu, letenský kádr rozšířil Jakub Uhrinčať. Český mistr získal dvaadvacetiletého slovenského obránce z Banské Bystrice na hostování do konce sezony s opcí. Nadějný zadák začne v druholigovém B-týmu Pražanů.

Foto: mfkdukla.sk

Jakub Uhrinčať v dresu Dukly Banská Bystrica

Článek

Angažování slovenského talentu má zajímavé pozadí. Na jeho kariéru měl zásadní vliv český trenér Michal Ščasný. Syn dlouholetého hráče, trenéra a posléze i sportovního ředitele Sparty Zdeňka Ščasného byl s Duklou na začátku sezony senzací slovenské ligy. V průběhu podzimu pak kouč zamířil na Kypr, který si ze svého angažmá zamiloval jeho otec.

Ščasný junior tak připravil Spartě další posilu. „Jakub hrál poslední dva roky pravidelně slovenskou nejvyšší soutěž a dokázal se kontinuálně zlepšovat. Líbí se nám jeho typologie a má potenciál, proto ho přivádíme. V tuto chvíli přichází do našeho B-týmu, kde dostane příležitost navyknout si na naše požadavky,“ avizuje na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Slovenský obránce byl pevnou součástí sestavy Banské Bystrice a nastoupil ve všech 18 podzimních ligových utkáních, ve kterých vstřelil dvě branky. Portál transfermarkt.com vyčíslil jeho tržní hodnotu na 300 tisíc eur (přibližně 7,5 milionu korun).

Získat Solbakkena bylo těžké, prozrazuje Tomáš Rosický. Znám jeho otce, ale v příchodu jsem hrál jen malou roli, zlehčuje Brian PriskeVideo: Sport.cz

Uhrinčať byl v hledáčku i dalších českých klubů v čele s Libercem. „Cítím se skvěle. Dostal jsem příležitost být součástí největšího klubu v České republice a už se nemůžu dočkat momentu, kdy vyběhnu na trávník. Přicházím s pokorou, vím, že se nejprve musím aklimatizovat a poznat kluky v týmu,“ uvedl talentovaný obránce.

Na Letnou před ním v zimě přišli albánský útočník Indrit Tuci a norský záložník Markus Solbakken.

Dalších posil se Sparta nezříká. „Máme skupinu hráčů, které máme rádi. Sledujeme vývoj celého trhu. Třeba Markus Solbakken ještě v létě nebyl hratelný. Jsou to periody. Když se pak situace otevře, máte náskok, když jste připravení. Reagovat budeme,“ uvedl Tomáš Rosický minulý týden na startu přípravy.

Uhrinčať během kariéry nastupoval převážně na pozici středního obránce. Jakožto defenzivní univerzál se objevil i na dalších postech. Kromě obou krajů obrany a středu zálohy vyzkoušel také levou, či pravou stranu zálohy.

Reklama

Související témata: