Plzeň vyhrála napínavou bitvu s Motorem České Budějovice

17.01.2024 19:55

Ve středu 17. ledna vyzvali plzeňští hokejisté na domácím ledě ve 29. kole hokejové extraligy České Budějovice. Utkání bylo napínavé od začátku do konce.

2023.09.22-17.48.29-274w

Plzeň nastoupila do utkání velmi aktivně. První gól viděli diváci v 5. minutě, kdy se za záda brankáře Budějovic trefil Jan Schleiss. Další gól přišel obratem, postaral se o něj Jakub Pour a Plzeň tak rychle vedla 2:0. O několik minut později byl vyloučen Jakub Lev za hákování. To nahrálo hostům, kteří využili přesilovky a snížili na 2:1. Puk do branky plzeňského brankáře dostal Jan Ordoš. Gól tzv. do šatny vstřelil hostům Ondřej Matýs, který skvěle prošel přes obránce Budějovic a tvrdou střelou zakončil. Plzeň tak poslal do vedení 3:1.

Hned v úvodu druhé třetiny hrála Plzeň přesilovku. Po parádní akci Rekonena s Matýsem se dostali Západočeši do vedení 4:1. Budějovičtí nic nevzdali, hra získala tempo a přelévala se ze strany na stranu. Ve 34. minutě byl po tlačenici před brankou hostů vyloučen Jan Piskáček a hokejisté Budějovic opět přesilovky využili. Plzeňského brankáře překonal Valský. Stav utkání byl tedy 4:2 pro Plzeň. Motor nakonec snížil na 4:3, a to v následné přesilovce. Podruhé v tomto duelu skóroval Jan Ordoš, který překonal plzeňského brankáře pár vteřin před koncem druhé třetiny.

Napětí ve třetí třetině by se dalo krájet. Další gól ale nepadl i když hosté zkoušeli v posledních minutách hru bez brankáře. 

Plzeň tak porazila České Budějovice o jeden gól 4:3.

V dalším extraligovém kole se Plzeň v neděli 21. ledna představí v Mladé Boleslavi.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Laakso, Kvasnička, Houdek, Piskáček (A) – Lev (A), Pour, Rekonen – Mertl, Schleiss (C), Šiler – Indrák, Söderlund, Matýs – M. Soukup, Hrabík, Jansa.

Banes Motor České Budějovice

Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Hovorka, Doudera (A), Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, F. Přikryl, Kubík (A) – D. Simon, Hanzl, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT