Měl být nástupcem Dominika Haška, jenže ambice nenaplnil. Teď ale „na stará kolena“ předvádí Mrázek skvělé výkony

Přidat na Seznam.cz

Petr Mrázek byl před deseti lety vnímán jako nástupce Dominika Haška. V Detroitu věřili, že s českým gólmanem budou znovu legendárním týmem jako za časů Steva Yzermana, Niklase Lindstroma či Sergeje Fjodorova. Jenže po třech letech se „Rudá Křídla“ českého gólmana zbavila, Mrázek dohrával sezonu 2017/18 ve Philadelphii. Poté odešel do Caroliny, kde se mu zpočátku dařilo, ale poté ho začaly trápit zdravotní problémy (hlavně třísla) a jeho kariéra začala uvadat. Ani slavné Toronto ho nenastartovalo, až nyní v Chicagu, kde působí druhou sezonu, to vypadá, že ještě neřekl bronzový medailista z MS 2012 poslední slovo.

V letošní sezoně už odchytal třicet zápasů a trenér Luke Richardson si ho nemůže vynachválit: „Celou sezonu je skvělý. Hodně k hráčům mluví. Dokonce i v rozstřelu. Většina gólmanů se uzavře do svého světa, nechce mluvit a soustředí se na své věci. Ale on chce informace a dává je i ostatním,“ vyzdvihuje chicagský kouč lidské kvality svého gólmana.

A z Mrázka musel být Richardson nadšený i dnes v noci, protože český gólman byl po zápase se San Jose (výhra 2:1 po nájezdech) vyhlášen hvězdou utkání. Mrázek se v samostatných nájezdech vyznamenal i proti českým hráčům. Jak Tomáš Hertl, tak Filip Zadina své nájezdy neproměnili.

Pokud bude Mrázek nadále podávat kvalitní výkony, je velmi pravděpodobné, že by mohl být vybrán do týmu pro letošní mistrovství světa. To jak známo se bude konat v Praze a Ostravě, což je pro mnoho hráčů v NHL velkým lákadlem. Mrázkovy výkony jsou tak hozenou rukavicí dalším českým gólmanům v kanadsko-americké soutěži. Jde především o Karla Vejmelku (Arizona), Dana Vladaře (Calgary) či Lukáše Dostála (Anaheim).

Zdroj: redakce, nhl.com, thehockeynews.com