Oštěpařka Ogrodníková opustila skupinu kouče Železného, bude se připravovat sama

foto Česká oštěpařka Nikola Ogrodníková.

Praha - Oštěpařka Nikola Ogrodníková ukončila spolupráci s trenérem Janem Železným. Na olympijskou sezonu se bude připravovat sama, řekla Radiožurnálu Sport. Plánuje konzultace s odborníky na fyzickou přípravu i oštěpařskou techniku.

Fotogalerie

Vicemistryně Evropy z roku 2018 Ogrodníková spolupracovala s Železným od podzimu 2019, přišla k němu po mistrovství světa v Dauhá. Nyní se jejich cesty rozešly. "Domluvili jsme se, že tu spolupráci rozvážeme. Na svoji druhou olympiádu pojedu s tím, že si budu trenérem sama," řekla Ogrodníková, která před třemi lety v Tokiu nepostoupila z kvalifikace. Účast na olympijských hrách v Paříži zatím jistou nemá, protože limit Světové atletiky 64 metrů ještě nesplnila. V žebříčku se ale bezpečně drží na postupové pozici.

V minulé sezoně měla velké výkonnostní výkyvy. Sice skončila druhá na Evropských hrách, ale i vinou zdravotních problémů propadla v kvalifikaci mistrovství světa. Je přesvědčená, že může fungovat, když si bude přípravu řídit sama. "Člověk musí vědět, co chce, a musí být pečlivý a svědomitý. Vím, co jsem chtěla před tím, a teď si mohu dovolit věci udělat tak, jak bych potřebovala pro své tělo," plánuje třiatřicetiletá atletka.

Začátkem února se vydá na tradiční soustředění do Jihoafrické republiky. Při tréninku hodlá využívat různé rádce. "Mám konzultanty, se kterými se domlouvám na tréninku v posilovně. Na házení určitě oslovím trenéry, nejenom české. Nevidím v tom žádný problém, když se mi sem tam někdo podívá jinýma očima na mou techniku," dodala Ogrodníková.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď