Hlavní obsah
Sport

Čeští boháči bojují o místo na fotbalovém výsluní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Matěj Krejza/Žongl

Asi největší zimní změnou mezi fotbalovými papaláši v českých zemích podle všeho zůstane ta majitele pražské Slavie, která se již nenachází čínských rukou, ale jejím většinovým vlastníkem se stal čtvrtý nejbohatší Čech Pavel Tykač.

Článek

Na fotbalovou scénu se však má podle všeho vrátit další věrný slávista, který před časem působil také ve svém milovaném klubu. Jiří Šimáně se má podle všeho stát majitelem Mladé Boleslavi. Po takřka osmi letech se má miliardář vrátit na českou fotbalovou scénu.

Slávistická kapitola

Menšinovým vlastníkem pražské Slavie se Šimáně stal v roce 2016 a mnozí fanoušci jej tenkrát brali jako jistou záruku toho, že čínská kapitola pod vedením bývalého ministra obrany Jaroslava Tvrdíka neskončí debaklem. Právě s někdejším představitelem sociální demokracie měl však Šimáně postupně jisté spory a brzy tak struktury Slavie opustil a začal se postupně věnovat svým podnikatelským cílům, přičemž brzy ovládl firmu Korean Air.

Tento scénář se jevil jako obecně očekávaný. Šimáně vždy prezentoval Slavii jako klub svého srdce a krátkodobá spolupráce s bohatým čínským investorem se jevila jako ideální scénář její záchrany před úplným krachem, který se v jednu chvíli jevil jako docela reálný scénář. Šimáně o sobě nyní může mluvit jako o člověku, který se výrazně podílel na tom, že sešívaní nezmizeli z české fotbalové mapy.

Vstup do Mladé Boleslavi nikdo nepotvrdil

K Mladé Boleslavi má Šimáně blízko především jako k městu. Jedná se totiž o rodiště jeho otce. Asi i díky tomu on sám tento klub již zhruba 25 let podporuje. On ani samotný klub však nepotvrdili, že ještě více ukázal svou náklonnost. Podle webu infotbal.cz však již úspěšný podnikatel stihl oslovit klíčové partnery středočeského klubu jako automobilka Škoda či mladoboleslavská radnice. Co by vycházelo z jeho případného dalšího fotbalového angažování?

Rodákovi z Plzně je dnes již 74 let a byť tomu tak nenapovídá mladoboleslavská pozice v tabulce, další velký sportovní úspěch by nepředstavoval pro něj samotného hlavní prioritu. Pokud by se jeho angažování ve středočeském klubu stalo realitou, vypovídalo by to o změnách na celé české fotbalové scéně. Můžeme zmínit například větší důvěru v český fotbal, o které svědčí například větší návštěvnost na zápasech největších fotbalových klubů.

Bude se konat v Mladé Boleslavi jeden důležitý příchod? Na potvrzení si musíme ještě počkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz