bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Elvis chce z Columbusu. Problém? Nikdo nechce jeho

18. ledna 17:00

David Zlomek

Elvis Merzlikins hledá nový začátek. Ze situace v Columbusu je frustrovaný, chce jinam. Výměna brankáře Blue Jackets se však nezdá být na spadnutí. Žádný z případných zájemců nechce přebírat jeho smlouvu.

Pierre LeBrun z TSN uvedl, že na přestup nespokojeného gólmana si budeme muset počkat až na období po sezoně.

"Ne, v tuto chvíli není žádný zájemce. Na trhu o něj není zájem. Proč? Po této sezoně má ještě tři roky smlouvu na 5,4 milionu dolarů ročně," vysvětloval LeBrun. "Chápu, že je tu možná oboustranná touha, aby se posunul dál, ale bude muset chytat mnohem lépe, když už dostane šanci v brance, aby se zájem o něj pořádně rozjel ještě před uzávěrkou přestupů.“ 

"Vidím to spíše jako situaci pro léto. Možná se ale mýlím,“ dodal ještě.

Merzlikins v pondělí uvedl, že požádal tým o výměnu, čímž upřesnil svá vyjádření z minulého týdne, že obě strany vzájemně diskutovaly o přestupu.

"Jsem za kluky opravdu šťastný," řekl devětadvacetiletý Lotyš po výhře 4:3 nad Vancouverem. "Po mém posledním rozhovoru všichni vědí, že jsem požádal o výměnu. I tak se kluci mohli přetrhnout, hráli přede mnou skvěle a blokovali střely. Tohle bylo úžasné. Opravdu si toho vážím. Nebyl to pro mě snadný zápas, ale oni mi zlepšili náladu."

Merzlikins si v pondělním utkání, které bylo jeho prvním od 29. prosince, připsal 27 zákroků. V sezoně má bilanci 8-8-6 s úspěšností zákroků 90,6 % a průměrem 3,22 inkasované branky na zápas.

Merzlikins, který podepsal smlouvu do konce sezny 2026/27, se tento měsíc posunul na třetí místo v pomyslném pořadí gólmanů. O starty se nyní dělí převážně Spencer Martin a Daniil Tarasov. Minulý týden se vyjádřil ke své roli a uvedl, že s týmem proběhly rozhovory o výměně. 

"Chci, aby se mnou bylo zacházeno jako s jedničkou. Věřím, že jsem jednička," řekl Merzlikins. "Chci hrát. Nebudu číslo tři, o tom vás mohu ujistit. Zvlášť s ohledem na tvrdou práci, kterou jsem v létě odvedl po psychické i fyzické stránce. Chci prostě hrát."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.