Přípravný duel Sparty s Kodaní odřídí rozhodčí se speciální kamerou

Přípravný duel Sparty s Kodaní odřídí rozhodčí se speciální kamerou

Sobotní přípravné utkání mezi pražskou Spartou a FC Kodaň odřídí hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay a jeho asistent Michal Volf se speciální kamerou připevněnou na hrudi. Cílem projektu je zdokonalit divácký zážitek, jelikož televizní přenos na O2 TV Sport nabídne sledujícím živé záběry z pohledu sudích. Fotbalová asociace ČR (FAČR) o tom informovala na svém webu.

"Práci rozhodčího se věnuji dlouho, ale toto bude i pro nás výjimečná událost. Z mého pohledu jde o velmi zajímavou věc, která může prospět také nám rozhodčím. Především proto, že utkání a vysílání nabídne náš nezkreslený pohled na dění na hřišti. Jednoznačně půjde o atraktivní věc, která může rozhodčí v očích veřejnosti určitým způsobem polidštit a zatraktivnit naši práci," uvedl Szikszay.

MLADÝ SPARŤAN DĚKOVAL PRISKEMU. JSEM RÁD, ŽE PO MNĚ TRENÉR ŠLAPAL, JSEM ÚPLNĚ JINÝ HRÁČ, HLÁSÍ RYNEŠ

Pro Spartu půjde o první přípravný zápas před startem jarní části sezony. Zároveň se bude jednat o reprízu srpnového 3. předkola Ligy mistrů, v němž Pražané v souboji dvou úřadujících mistrů svých zemích vypadli doma po penaltovém rozstřelu. Dánské mužstvo se nakonec kvalifikovalo do skupiny elitní soutěže, v níž obsadilo druhé místo. V osmifinále na přelomu února a března jej čeká obhájce trofeje Manchester City.