Stříbro obnovilo chirurgickou ambulanci

18. leden 2024 18:56

Se zlomenou rukou nebo kvůli odhalení kýly už lidé ze Stříbra a okolí nemusí dojíždět jinam. Nyní mohou využívat služby obnovené chirurgické ambulance na stříbrské poliklinice.

Ambulance sídlí ve 2. patře městské polikliniky

Lidé ve Stříbře na Tachovsku mají chirurgickou ambulanci znovu k dispozici po víc než roce. Poté, kdy předloni v listopadu nečekaně zemřel místní chirurg, museli lidé hledat pomoc u jiných lékařů. Ambulanci ve Stříbře provozuje společnost Chirurgie Bor. Pacienti ji najdou ve druhém patře městské polikliniky. Akutní případy se berou bez objednání, jinak je možné se objednat telefonicky. Ambulance je otevřena vždy v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15 hodin. Obsluhovat ji bude střídavě pět lékařů a k tomu jedna sestra.

„Chirurgie teď sídlí v jiných prostorách než dříve,“ uvádí vedoucí polikliniky Vendula Hájková. „Ty původní se dělily s ortopedií. Nyní jsou umístěné samostatně, k dispozici je ordinace, čekárna a chirurgický sálek.“

Rekonstrukci prostor, která vyšla na zhruba 600 tisíc korun, podpořilo město Stříbro. To návrat chirurgů s radostí vítá. Stříbrská poliklinika dále usiluje o neurologa a pediatra.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio