Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Za týden dorazí na konzole PlayStation 9 bezplatných her. Jak je získat?

Jakub Fišer 12.01.2024
Zdroj: Avalanche Studios / Just Cause 3 press kit

Sony plánuje zkraje roku zase trochu napumpovat herní knihovnu, které říká PlayStation Plus Collection. Tato databáze slouží předplatitelům PS Plus Extra, kteří díky svému členství mohou vybírat z celkem obsáhlé truhlice de facto bezplatných herních titulů. Jaké novinky dorazí v lednu?

Kapitoly článku

Platforma PlayStation Plus (PS Plus) je speciální předplatné pro majitele konzolí PlayStation. Sony vloni zavedlo nové ceny a s nimi i nové tarify. Pokud si předplácíte střední tarif za 3 280 Kč, máte kromě tří bezplatných titulů každý měsíc k dispozici i databázi PS Plus Collection, která se postupně rozrůstá.

Just Cause nebo Tiny Tina’s Wonderlands

Již 16. ledna se rozroste o dalších 9 her. Většina z nich je původně na PlayStation 4, ovšem na PlayStation 5 jsou dostupné v rámci zpětné kompatibility. Jde přesně o tyto hry: Just Cause 3, Lego City Undercover, Resident Evil 2, Session: Skate Sim, Shadow Tactics: Blades of the Shogun, Surviving the Aftermath, Tiny Tina’s Wonderlands: Next-Level Edition, Vampire: The Masquerade – Swansong.

Zdroj: PlayStation / YouTube

Jedinou hrou z nově příchozích, která je pouze pro nové konzole PlayStation 5, je akční simulační hra Hardspace: Shipbreaker. V té se vžijete do kůže destruktéra vesmírných lodí, budete zkoumat a rozebírat vyřazené vesmírné lodě a hledat užitečné materiály, v příběhu ale zároveň hrají roli i pracovními vztahy s vaším zaměstnavatelem.

Které hry PS Plus Extra opustí?

Zároveň v lednu několik relativně oblíbených her PS Plus Collection opustí. Jde například o tyto tituly:

  • Devil May Cry 5 Special Edition
  • It Takes Two
  • Jett: The Far Shore
  • The Missing: J.J. Macfield and the Island of Memories
  • Mitsurugi Kamui HikaeOmno
  • Pillars of Eternity 2: Deadfire - Ultimate Edition
  • SnowRunner

Pokud jste některou z těchto her ještě nestihli přidat do své knihovny, udělejte to ještě před samotným 16. lednem. Následně se k bezplatným hrám již nebudete moci dostat, maximálně si je koupit za cenu uvedenou v obchodě PS Store.

Zdroj: PlayStation Blog, Game Rant


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit



Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud