Jan Campbell: Odešla spřízněná duše

KOMENTÁŘ

Celá desetiletí při různých příležitostech opakuji: My nemáme duši. My jsme duše. Máme jenom tělo.

19. ledna 2024 - 06:30

Ve středu 17. ledna 2024 nečekaně zemřel zakladatel a majitel nakladatelství TORDEN, úspěšný podnikatel a vřelý člověk Ján Semaňák. Odešlo jeho tělo.

Ján Semaňák se narodil 25. května 1964 v Kežmarku, kde žil se svou ženou Marií. Studoval na Strojní fakultě Technické univerzity v Košicích, získal diplom MBA na UK v Bratislavě, ale nejvíce si cenil otcovy školy zdravého rozumu. Byl nejstarší z devíti sourozenců.

Jeho přátelé a známí, ke kterým se řadím, ho znali jako dobrosrdečného optimistu, perfekcionistu a vytrvalého cholerika. Říkal, že je jako orel, který rád létá sám, že má rád vlka na souši a delfína ve vodě. Miloval svou práci, rodinu, přírodu a knihy.

Za sebe mohu říci, že byl modelem vizionáře a inovátora, který věčně hledá nové cíle. A na cestě hledání jsme se před několika léty seznámili a spolupracovali až do posledního dne jeho života. Ján jako organizátor, distributor mých knih a vydavatel druhého vydání knihy Symposia, já jako referent na semináři. Společně jsme strávili hodiny při vyprávění, vínu a zpěvu. Setkání s ním byla poučná, protože měl nadhled, znalosti a moudrost.

Ještě v úterý jsme se domluvili na setkání příští týden v Bratislavě, kde budu mít dva semináře a chtěli upřesnit podrobnosti další spolupráce. Včera, ve středu odešel člověk, na kterého jste se mohli spolehnout a jen čas může zocelit tak velkou ránu.

Produkty společnosti KARLOFF, kterou založil společně s manželkou v roce 2002, získaly dosud 39 ocenění převážně v zahraničí – v Šanghaji, Moskvě, Kyjevě, Rize, Rotterdamu, Chicagu, Londýně, Hong Kongu, Frankfurtu, Berlíně, San Franciscu, Cannes, Bruselu, Paříži a samozřejmě několik doma.

Nakladatelství TORDEN, které řídil od roku 2017 dostává trvalé ocenění od tisíců čtenářů a spřízněných duší. Duše nakladatelství se řídila mottem: Naším cílem není být největší, ale nejlepší.

Pro tichou chvíli, kdy duši blízké dáváme sbohem, přeji všem v rodině a pracovníkům nakladatelství zdraví, odvahu a sílu. Čas nikdy neběží tak rychle, aby se dalo zapomenout. Souhlasu netřeba.

Jan Campbell



Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 71%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 15%
transparent.gif transparent.gif