Jičín je držitelem práv a licencí k festivalu Jičín – město pohádky

regiony

Město Jičín hodlá zajistit dlouhodobé fungování festivalu Jičín – město pohádky.

Jičín je držitelem práv a licencí k festivalu Jičín – město pohádky
Jičínská Ševcovna
19. ledna 2024 - 08:00

Město Jičín je nyní držitelem všech práv a licencí k festivalu Jičín – město pohádky, proto hledá vhodnou právní formu jeho fungování a organizování. Doposud festival fungoval na základě nadačního fondu, který ovšem na podzim 2023 odevzdal veškerá práva a licence právě městu. Město Jičín osloví společnosti (auditní, poradenské, právní), aby předložily cenové nabídky, za které jsou schopny navrhnout nejoptimálnější řešení, co se týká právní formy pohádkového festivalu. Je nezbytné, aby se toto řešení našlo během jarních měsíců.

Během celého podzimu 2023 městský úřad – především odbor kultury a cestovního ruchu, ekonomický odbor a právní oddělení – zpracovávaly ekonomické a organizační podklady, které vybraná společnost může použít pro návrh nejlepšího právního řešení festivalu. Město Jičín si je vědomo odpovědnosti za festival a plně chápe, že nyní je držitelem práv. Chce docílit toho, aby festival mohl dlouhodobě fungovat a aby přinášel radost dalším generacím, rodičům i pamětníkům minulých ročníků.  



Město Jičín vytvořilo nové pracovní místo na Městském úřadě Jičín – na odboru kultury a cestovního ruchu. Jde o pozici produkčního festivalu Jičín – město pohádky. Během podzimu proběhlo výběrové řízení a pozice byla obsazena. Současně s přípravou podkladů probíhala během podzimu jednání o realizačním týmu, tedy o skupině pracovníků, již budou festival zajišťovat programově i operativně během konání události.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Mgr. Jan Jireš, tiskový mluvčí, MÚ Jičín.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz,foto:arch. měú)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?