Slavia porazila AIK a vyhrála i druhý zápas zimní přípravy

foto Ilustrační foto - Fotbalisté Slavie se radují z výhry, 30. listopadu 2023.

Algarve (Portugalsko)/Praha - Fotbalisté pražské Slavie porazili na soustředění v Portugalsku AIK Stockholm 2:0 a zvítězili i v druhém zápase zimní přípravy. Český vicemistr rozhodl v Algarve dvěma brankami v druhém poločase, kdy se trefili Oscar Dorley a Petr Ševčík. Po zranění se na závěr duelu vrátil do hry záložník Matěj Jurásek. České Budějovice v přípravě přestřílely poslední tým druhé rakouské ligy Amstetten 6:3. Vyhrála i Karviná, která překvapivě porazila polský tým Zabrze 3:2.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský nasadil do každého poločasů rozdílnou sestavu a aktivnější byla druhá jedenáctka. Skóre v 67. minutě otevřel po povedené kombinační akci přesnou střelou k zadní tyči Oscar a za další čtvrthodinu přidal pojistku ranou z hranice vápna pod břevno Ševčík.

Slávisté i v druhém utkání v Portugalsku udrželi čisté konto, na úvod porazili dánský celek Sönderjyske 4:0. V součtu se závěrem podzimní části Pražané zvítězili už podesáté za sebou. Další přípravný duel odehrají červenobílí příští sobotu proti čínskému celku Peking Guoan.

Trpišovský si dnešní utkání pochvaloval. "Skvělý přípravný zápas, skvělá tráva. Soupeř byl velmi dobrý technicky, kluci si sáhli na dno. Hráli jsme ten první zápas, pak jsme měli tréninky, včera navíc jeden hodně těžký. Soupeř byl hlavně v první půli odpočatější," citoval klubový web Trpišovského.

"Druhou půli jsme je ale dostali pod tlak a vytvořili si nějaké šance. Gól pak utkání otevřel. Obě naše party tahaly nohy, kluci museli řešit situace s absencí nějaké větší dynamiky a rychlosti. O to cennější jsou některé akce i oba góly," dodal.

Do utkání zatím nezasáhla největší zimní posila Slavie, reprezentační brankář Jindřich Staněk. Drobné šrámy podle Trpišovského trápí jednoho z kapitánů Tomáše Holeše a univerzála Ivana Schranze.

"Bohužel mám lehčí zdravotní problémy, které mě úplně nepustí do zápasové zátěže. Mám trochu upravený tréninkový program, ale měl bych být nachystaný na poslední zápas," řekl klubové televizi Staněk.

České Budějovice daly šest branek, vyhrála i Karviná

Fotbalisté Českých Budějovic v přípravě přestříleli poslední tým druhé rakouské ligy Amstetten 6:3. Dynamo si v zimní pauze ve druhém utkání připsalo první vítězství. Vyhrála i Karviná, která překvapivě porazila Zabrze 3:2.

Jihočeši nemohli ze zdravotních důvodů nasadit celkem osm hráčů, proto ve druhém poločase dostala šanci řada mladíků. Dvakrát za poslední tým ligové tabulky skórovali Jiří Skalák a po změně stran talentovaný Martin Prášek.

"I po náročném týdnu dobrý výkon, aktivní. Samozřejmě tam byly chyby, ale teď budeme mít čas to vyladit na soustředění. Jsem rád i za kluky z béčka, ukázali se v dobrém světle," řekl asistent českobudějovického trenéra Jiří Kladrubský.

Karviná proti sedmému týmu polské ligy během tří minut druhé půle ztratila dvoubrankové vedení, nakonec se ale v Zabrze i tak radovala z výhry, kterou v závěru zařídil rybičkou Martin Doležal. "Dobrý zápas, chlapce musím pochválit. První poločas výborný, byli jsme jednoznačně lepší. Po změně stran a vystřídání nás Górnik trochu překvapil. Ale nesložili jsme zbraně a v závěru po pěkné akci a centru rozhodl Doležal. Takové vítězství se cení," citoval klubový web karvinského trenéra Juraje Jarábka.

Přípravná fotbalová utkání:

Slavia Praha - AIK Stockholm 2:0 (0:0) - hráno v Algarve

Branky: 67. Oscar, 82. Ševčík.

Sestava Slavie:

I. poločas: Mandous - Vlček, Sinyan, Diouf - Douděra, Zafeiris, Wallem, Zmrzlý - Provod - Chytil, Jurečka.

II. poločas: Sirotník - Tomič, Ogbu, Bořil - Tecl (87. Lacko), Ševčík, Oscar, Dumitrescu (69. Jurásek) - Ogungbayi - Van Buren, Tijani. Trenér: Trpišovský.

 

Dynamo České Budějovice - Amstetten 6:3 (2:2)

Branky: 19. z pen. a 44. Skalák, 53. a 67. Prášek, 73. Suchan, 88. Böhm - 5. Starkl, 42. Scharner, 58. Monsberger.

Sestava Č. Budějovic:

I. poločas: Janáček - Osmančík, Nikl, Králik, Sladký - Hora, Hák - Skalák, Hellebrand, Alli - Ondrášek.

II. poločas: Andrew - Pařízek, Němeček, Novák, Smejkal - Suchan, Böhm, Čermák - Polanský, Prášek, Šigut. Trenér: Lerch.

 

Górnik Zabrze - MFK Karviná 2:3 (0:2)

Branky: 63. Rasak, 65. vlastní Ražnatovič - 14. Akinyemi, 17. Memič, 88. Doležal.

Sestava Karviné:

I. poločas: Holec - Krčík, Traoré, Kauan Carneiro, Ražnatovič - Boháč, Moses - Memič, Ayaosi, Regáli - Akinyemi.

II. poločas: Holec - Čurma, Svozil, Bederka, Ražnatovič - Žák, Budínský - Iván, Ezeh, Papalelé - Doležal. Trenér: Jarábek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 23°C

Celá předpověď