Plzeň vyhrála na ledě Mladé Boleslavi 2:1 po nájezdech

foto Ilustrační foto - 24. kolo hokejové extraligy: HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav, 1. prosince 2023 Plzeň. Zleva Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi, Jan Piskáček z Plzně.

Mladá Boleslav - Hokejisté Plzně vyhráli v 37. kole extraligy v Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech a oslavili třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Vítěznou branku v nájezdech dal Jakub Šiler. Bruslařský klub bodoval popáté za sebou, pokaždé to bylo v nastavení a potřetí z toho prohrál. Přesto unikl poslednímu Kladnu na rozdíl dvou bodů.

Góly začaly v Mladé Boleslavi padat po polovině první třetiny. Jako první se prosadil z dorážky Pyrochtovy střely Fořt. Domácí aréna propukla v jásot podruhé hned za minutu, když po Rohdinově nahození z rohu hřiště poskakoval puk po zádech brankáře Pavláta. Po kontrole u videa ale rozhodčí zjistili, že plzeňský brankář stihl rukou puk dostat mimo branku včas.

Gól uznán nebyl a místo dvoubrankového vedení přišlo ve 14. minutě vyrovnání. Po vyhraném buly napálil puk obránce Zámorský a ten mezi betony brankáře Růžičky prošel až do branky.

Mladá Boleslav měla dvě největší šance prostřední třetiny v přesilových hrách. Nejprve napálil Lantoši pravou tyčku Pavlátovy branky, v následné dvojnásobné početní výhodě pak trefil tu horní ještě Pyrochta. Poté se při oslabení domácích zapotil i gólman Růžička, ale skóre se nezměnilo.

Pohnout s ním mohl deset minut před koncem třetí třetiny Fořt, ale Pavlát se ke své pravé tyčce stihl přesunout. Na druhé straně se ve dvou dobrých příležitostech ocitl Indrák, ale také Růžička v domácím brankovišti byl pozorný.

Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž měl dvě dobré příležitosti Pyrochta, ale zápas nerozhodl. Ten dospěl až do nájezdů, které lépe zvládli hosté, kteří proměnili všechny ze svých tří nájezdů. Uspěli Šiler, Söderlund i Matýs, za domácí se neprosadili Lantoši, Lintuniemi ani Fořt.

Hlasy trenérů po utkání:

David Havíř (Mladá Boleslav): "Zápas bych hodnotil pozitivně, patřil gólmanům. Větší převahu jsme možná měli my, ale tentokrát jsme si nepomohli přesilovkou. Nevyužili jsme ani pět na tři. Ve třetí třetině už to bylo vyrovnané a pak prodloužení bylo jasně v naší režii. Bod navíc jsme nesebrali. S pokorou pokračujeme dál."

Petr Kořínek (Plzeň): "Byl to vyrovnaný zápas. Boleslav se dostala do vedení, nám se naštěstí podařilo vyrovnat a pak už se to tahalo nahoru dolů. I přesto, že padlo málo branek, tak to bylo hodně otevřené. Důležitý moment byl, že jsme přežili oslabení tří proti pěti. V prodloužení měla Boleslav dvě šance, my jsme pak zvládli dovednostní soutěž, takže jsme rádi za dva body. Měli jsme ale i štěstí, protože tam byly dvě nebo tři tyče."

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Fořt (Pyrochta, Skalický) - 14. Zámorský (Lev), rozhodující sam. nájezd Šiler. Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hynek, Axman. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 2789.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, A. Čech, Lintuniemi, Gewiese, Jánošík - Lantoši, Fořt, Skalický - O. Rohlík, O. Roman, Malát - Rohdin, Hradec, Dvořáček - Závora, Pitule, Krivošík. Trenér: Král.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Malák, Kvasnička, Laakso, Piskáček, Skok - K. Hrabík, Lev, Pour - Matýs, M. Indrák, Söderlund - Šiler, Mertl, Schleiss - M. Soukup, Jansa. Trenér: Kořínek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď