Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na biatlonové mistrovství v Novém Městě na Moravě se chystá policie i nemocnice

Na pořádek a bezpečnost únorového biatlonového mistrovství světa bude v Novém Městě na Moravě na Žďársku dohlížet 220 policistů. Na dvoutýdenní sportovní akci se připravuje i novoměstská nemocnice, posílí urgentní příjem a na několik dnů omezí plánované operace, aby byli lékaři k dispozici pro akutní případy. Vyplývá to z dnešních zpráv policejní mluvčí Dany Čírtkové a mluvčí novoměstské nemocnice Heleny Zelené Křížové.

Mistrovství bude od 7. do 18. února. Jen sportovců, členů jejich týmů, rozhodčích a zástupců médií přijede podle pořadatelů v součtu přes 1200.

„Organizátoři mistrovství světa očekávají, že na celý sportovní program dorazí okolo dvou set tisíc fanoušků. Mimo to se musíme také postarat o pacienty z naší spádové oblasti, kteří naše zařízení vyhledávají v případě obtíží bez ohledu na to, zda se nějaké závody konají. Proto jsme v týdnu od 12. do 18. února na dobu konání závodů omezili plánovanou operativu. To abychom měli dostatečný prostor pro řešení akutních případů vyžadujících hospitalizaci,“ řekl primář chirurgického oddělení novoměstské nemocnice Jiří Toman.

Mistrovství světa v biatlonu se v Novém Městě na Moravě uskuteční již podruhé. Poprvé to bylo v roce 2013. „Letos přijímaná opatření byla tehdy shodná či podobná. Práce bylo hodně, ale nezaznamenali jsme žádné větší problémy,“ dodal Toman.

Bezpečnostní opatření policie začnou 5. února. V terénu budou příslušníci pořádkové, dopravní a cizinecké policie a krajští kriminalisté i členové specializovaných útvarů s celorepublikovou působností včetně letecké a pyrotechnické služby policie.

Důraz je kladen na zajištění plynulosti dopravy a parkování. Pokud to počasí dovolí, budou auta návštěvníků parkovat na loukách u novoměstské nemocnice, u Jiříkovic a v Maršovicích, v případě nepříznivých podmínek budou auta stát na silnici 19. Parkovací plochy budou také ve Žďáru nad Sázavou. O dopravě a parkovacích plochách budou návštěvníci informováni na informačních tabulích. Ze záchytných parkovišť se lidé na sportoviště dostanou kyvadlovou autobusovou dopravou. K Vysočina aréně by měli přicházet s dostatečným předstihem, před vstupem je čeká kontrola. Platit bude mimo jiné zákaz vnášení pyrotechniky nebo nožů.

Na mistrovství se chystá i novoměstská radnice. Posílila městskou policii a technické služby, které budou vytížené sypáním cest k tratím a úklidem, řekl už dřív starosta města Michal Šmarda (SOCDEM).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě

Štítky ČR, policie, nemocnice, správa, biatlon, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na biatlonové mistrovství v Novém Městě na Moravě se chystá policie i nemocnice | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.