Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První medaile ze zimních olympijských her mládeže. Biatlonistka Plecháčová se blýskla zlatem

Hned v úvodní den soutěží první cenný kov pro českou výpravu. Pro zlato si dojela na zimních olympijských hrách mládeže v Kangwonu biatlonistka Ilona Plecháčová, která s přehledem vyhrála v Koreji vytrvalostní závod na 10 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce zlaté Plecháčové a bezprostřední Indráčkové

Plecháčová, která byla společně s dalším biatlonistou Lukášem Kulhánkem českou vlajkonoškou na pátečním slavnostním zahájení, ze čtyř střeleckých položek minula jen jednou a vyhrála s více než minutovým náskokem. Její reprezentační kolegyně Heda Mikolášová byla těsně čtvrtá.

"Závod to byl velmi dobrý. Před startem jsem se cítila dobře, podmínky byly na střelnici trochu těžké. Nečekala jsem, že dám 'za jedna'. Jsem za to hrozně ráda a jsem na sebe pyšná," uvedla ve videu českého olympijského týmu Plecháčová. Sedmnáctiletá biatlonistka z Jilemnice se stala teprve třetí českou vítězkou v historii zimních her mládeže po sdruženáři Tomáši Portykovi a akrobatickém lyžaři Matěji Švancerovi.

Vedle Mikolášové obsadila nepopulární čtvrté místo také skokanka Anežka Indráčková, olympionička z Pekingu 2022 a bronzová medailistka z loňského zimního olympijského festivalu mládeže.

"Chtěla jsem top 3, no ale čtyřka, brambora… Ale já si to vynahradím za pár let na normální olympiádě," řekla ve videu českého olympijského týmu usměvavá Indráčková.

Čtvrté zimní olympijské hry mládeže se konají na sportovištích pro ZOH 2018 v Pchjongčchangu. Akce pro sportovce ve věku 15 až 18 let se účastní 62 českých nadějí. Před čtyřmi lety v Lausanne získala česká výprava zlato, dvě stříbra a bronz.

Zdroj
ČTK, Český olympijský tým, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články