Jezdci Ferrari dělají “hloupé chyby”

Bývalý pilot Formule 1 Ralf Schumacher vyloučil, že by Ferrari letos bojovalo o titul.

Štítky: Ferrari Ralf Schumacher Zveřejněno 20. 01 2024 — GPF1.cz

Ralf Schumacher, který naposledy závodil v F1 v roce 2007, si vzal na mušku její jezdce Charlese Leclerca a Carlose Sainze a prohlásil, že toto duo “dělá hloupé chyby”. Leclerc a Sainz tvoří ve Ferrari pár od sezony 2021, ale italský tým za tu dobu nedokázal bojovat o titul.

Sezonu 2022 zahájilo dobře, když Leclerc vyhrál dva z úvodních tří závodů, ale pak zažilo náročnější období, v němž od té doby dominoval Red Bull s Maxem Verstappenem. Ferrari naposledy získalo titul v F1 v roce 2008, kdy zvítězilo v šampionátu konstruktérů, zatímco poslední titul mezi jezdci mu v roce 2007 zajistil Kimi Räikkönen. V sezóně 2023 skončila maranellská stáj v šampionátu na třetím místě, čímž si oproti předchozímu roku pohoršila o jednu pozici.

POŘÁDÁME ZÁJEZD DO VÍDNĚ NA F1 EXHIBITION. PŘIDEJ SE K NÁM!

V podcastu Formula For Success Schumacher označil za potenciální konkurenty Red Bullu v boji o titul Mercedes a Landa Norrise z McLarenu. Na otázku moderátora podcastu Eddieho Jordana, zda záměrně vynechal Ferrari, Schumacher odpověděl:

“Pro mě ano. Mohlo by to být možné, ale u obou jezdců nikdy nevíte, co udělají. Chci říct, že vedou závod, dostanou smyk se nebo nabourají, ne úplně do sebe, ale dělají hloupé chyby, což mě velmi často překvapuje.

Myslím, že Fred [Vasseur, šéf týmu Ferrari] odvádí zatím dobrou práci, je vidět, že teď se skupina trochu lépe semkne a dělá méně chyb, velmi dobré zastávky v boxech, ale v tuto chvíli bych je neviděl jako největšího soupeře, ale třeba se mýlím.

Jak to je, uvidíte na prvním testu nebo v prvních dvou závodech, pak si myslím, že bude snazší to posoudit.”