Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Balet ND+ | Dance OnBalet ND+ | Dance On
Balet

DANCE ON / Oněgin

Zkouška sólových partů z baletu Oněgin

Nová scéna
ND+

Základní informace

Kde hrajeme

Nová scéna

DANCE ON je nový vzdělávací projekt na Nové scéně, který zahrnuje otevřené lekce, individuální tréninky a choreografickou laboratoř, v jejímž rámci lze objevovat zrod nové tvorby. Balet ND tak navazuje na dosavadní koncept svých doprovodných aktivit: baletní dílny, autogramiády, dramaturgické úvody, podcasty a jiné. Rozšiřuje tak nabídku doprovodných aktivit ND+.

Účinkující

  • 2023-2024
  • 2024-2025

O inscenaci

V druhém díle projektu 24. ledna 2024 ukážeme zájemcům sólistickou zkoušku. Sólisté nechají diváky nahlédnout do své přípravy, při které se cizeluje partneřina, duety, zvedačky – důvěra v páru, a to pod vedením baletního mistra Jiřího Kodyma. Půjde o zkoušky duetů z baletu Oněgin, která umožní porozumět kráse i obtížnosti choreografie Johna Cranka. Vidět hlavní party Taťány a Oněgina tohoto opusu zblízka v podání prvních sólistů bude opravdu mimořádná příležitost. 

Termín: 24. ledna na Nové scéně
Vstupné: 50 Kč
Zkoušku povede: Jiří Kodym

Stránka projektu Dance On

Foto a video galerie

    Sdílet na sociálních sítích

    Praktické informace

    Kde si koupit vstupenky

    Národní divadlo prodává vstupenky až na 6 měsíců dopředu. V současné době je možné zakoupit vstupenky na představení Činohry, Baletu, Opery a Laterny magiky konaná v měsících květen–říjen 2024.

    Při koupi online je možné získat e-vstupenku. Papírové vstupenky si můžete vyzvednout v pokladnách Národního divadla.

    Co si vzít na sebe?

    Divák by měl svým zevnějškem a chováním respektovat společenské zvyklosti při návštěvě divadelního představení.

    Parkování u ND

    Při návštěvě Národního divadla a Nové scény je možné využít podzemní parking ND (parkoviště pod Provozní budovou Národního divadla - vjezd z ulice  Ostrovní).

    Ceník a provozní řád

    Občerstvení na Nové scéně

    Pro občerstvení na Nové scéně využijte Café Nona