Brutální faul vyděsil Letnou, Haraslína sestřelil parťák z reprezentace. Od něj jsem to nečekal, přiznal sparťan

Brutální faul vyděsil Letnou, Haraslína sestřelil parťák z reprezentace. Od něj jsem to nečekal, přiznal sparťan

Z té kosy mrazilo v zádech. Slovenský hráč FC Kodaň Denis Vavro zajel v první půli přípravného zápasu na Letné zezadu ošklivě do svého krajana v dresu Sparty Lukáše Haraslína. A sudí Ladislav Szikszay neváhal a tasil červenou kartu. „Takový zákrok jsem od něj nečekal, hrajeme spolu v reprezentaci od U-16, U-17. Naštěstí to neskončilo nějak vážně,“ přiznal v rozhovoru pro O2 TV sparťanský ofenzivní klenot.

Do kamer se mu moc o inkriminovaném okamžiku, který ale vzbudil negativní pozornost i na jeho rodném Slovensku, moc mluvit nechtělo. „Těžko se mi o tom mluví. Byl to nepříjemný zákrok zezadu. Věděl jsem, že mě bude někdo dostupovat, ale nečekal jsem, že do mě takhle vletí,“ neskrýval překvapení Haraslín.

Všem na stadionu zatrnulo, tenhle zákrok mohl skončit klidně zlomeninou nohy… Dobře to věděl i sparťan, který odehrál podzim ve skvělé formě a byl jednou z největších hvězd Letenských. „Kdybych nezvedl levou stojnou nohu, tak jí trefil a bůh ví, jak by to skončilo. Nebudu to raději komentovat,“ svěřil se.

Pocity bylo o to horší, že měl zákrok na triku jeho dlouholetý spoluhráč ze slovenské reprezentace. „Hrajeme spolu od U-16, U-17 v reprezentaci. Takový zákrok jsem od něj nečekal,“ přiznal hráč Sparty.

Sparťanské posily slyšely od Priskeho po premiéře chválu: Solbakken byl velmi dobrý, chytrák Tuci bude ještě lepší

Došlo tedy po utkání na omluvu ze strany krajana? „Jen mi napsal, zda jsem v šatně. Tak jsem mu odpověděl, tohle si dělej proti někomu jinému, a ne proti mně, když se známe. Bylo to od něj zbytečné,“ líčil rozčarovaný Haraslín.

Sparta si tak nečekaně zahrála dlouhou přesilovku. „Nepočítali jsme s tím, že budeme hrát proti deseti. Vlastně jsme v deseti končili rok 2023, tak teď jsme si vyzkoušeli to, kdy je nás víc. Byla to první příprava v neskutečné atmosféře, děkuji lidem, co přišli,“ vrátil se k průběhu utkání, které Sparta vyhrála 2:0.

Stejně jako střelec gólu Olatunji se i Haraslín těší, až se Sparta přesune na soustředění do Španělska. „Zima je velká, už se tam těšíme. Bude tam kolem dvaceti stupňů, určitě nám to fotbal zpříjemní. Fotbal v zimě a fotbal v létě, to jsou dva různé sporty,“ usmál se sparťan do kamer O2 TV.  „Ale my tam jedeme makat, musíme se připravit co nejlépe na to, co nás na jaře čeká.“