Hlavní obsah

Má našlápnuto být vynikajícím gólmanem, soudí expert o jedničce české dvacítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šampionátu dvacítek střídal výborné výkony, jako ve čtvrtfinále s Kanadou nebo ve skupině s USA, s těmi slabšími proti Švédsku v semifinále nebo Finsku v utkání o bronz, které pro něj skončilo už v osmé minutě po dvou laciných gólech. Osmnáctiletý Michael Hrabal však má reálnou šanci být skvělým gólmanem, mínil v pořadu Příklep na Sport.cz spolukomentátor ČT Milan Antoš, jenž turnaj sledoval přímo z místa v Göteborgu.

Michael Hrabal má našlápnuto být vynikajícím brankářem. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Jeho chyby byly v některých chvílích fatální, zaplaťpánbůh ale nebyly fatální pro výsledek týmu,“ říká Antoš na adresu odchovance pražské Hvězdy, kterého si v loňském draftu NHL vybrala Arizona jako 38. v celkovém pořadí.

„Byly to chyby, kdy si až řekneš, že to není možný. Dá si vlastní gól, dvakrát mine puk. Neřekl bych, že to byl pro nás (na turnaji) top gólman, ale má to před sebou,“ soudí Antoš o gólmanovi chytajícím zámořskou univerzitní soutěž NCAA za University of Massachusetts, který může startovat i na příštím MS dvacítek.

Foto: Christinne Muschi, ČTK/AP

Český brankář Michael Hrabal inkasuje gól v semifinále proti Švédsku.

„Michael má našlápnuto být vynikajícím brankářem. Musí ale na sobě pracovat. Není to tak, že z něj během krátké chvíle bude nový Lundqvist. Má dobrou výšku (dva metry), v NCAA je v dobrém konkurenčním prostředí. Pokud bude mít chuť trénovat a dělat na sobě, do budoucna to může být skvělý brankář,“ je si jistý Antoš.

Michael Hrabal na MS dvacítek
Odchytané zápasy7
Počet minut370:13
Úsp. zákroků87,72%
Průměr gólů/zápas3,40
Čistá konta0

Přestože semifinále se Švédy Hrabalovi příliš nevyšlo, dochytal jej celé. Trenéři se v tu chvíli neodhodlali nasadit do branky Jakuba Vondraše, který do té doby na turnaji neodchytal jediný zápas. Ke změně sáhli až o den později v zápase o bronz proti Finům za stavu 0:2.

Antoš je toho názoru, že Vondraše měl kouč Augusta nasadit do turnaje už ve druhém zápase skupiny proti Norsku. „Třeba i na třetí třetinu, před níž jsme vedli 5:1. To se ale nestalo. Chápu, že byla velká důvěra v Hrabala, z taktického hlediska je ale pro zbytek turnaje lepší, když alespoň na chvíli nastoupí i druhý gólman,“ tvrdí Antoš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.