Mluvčí MŽP Ješátková bude nově komunikovat za vládu

blank

Současná vedoucí tiskového oddělení a mluvčí ministerstva životního prostředí Lucie Ješátková převezme na základě rozhodnutí kabinetu 31. ledna funkci mluvčí vlády.

„Dosavadní mluvčí vlády Václav Smolka bude vést Odbor komunikace na Úřadu vlády. Tato změna vychází z našich zkušeností, že není úplně snadné a možná ani dlouhodobě možné spojit pozici ředitel odboru komunikace s výkonem funkce mluvčího. V minulosti ten model, který teď zavádíme, byl obvyklejší. My jsme se na základě vyhodnocení všech skutečností rozhodli, že tyto dvě role rozdělíme, a proto dochází k této změně, která určitě přispěje k tomu, že komunikace vlády bude nadále dobrá, ba lepší než dosud,“ vysvětluje premiér Petr Fiala.

Změna je logický krok. „Neustále pracujeme na tom, abychom posunuli a vylepšili komunikaci vlády a premiéra. Proto jsem se už delší dobu rozhlížel po vhodných lidech, kteří by mohli doplnit komunikační tým na Úřadu vlády. Lucie je jedním z nich. Jejím hlavním úkolem bude především intenzivnější koordinace komunikačních témat vlády a jednotlivých resortů a poskytovaní co nejlepšího servisu kolegům v médiích. Vzhledem k její dosavadní práci pro to má nejlepší předpoklady. Já se díky přesunu části agendy na Lucii budu moci více věnovat strategii a dlouhodobým tématům,“ říká ředitel Odboru komunikace Úřadu vlády Václav Smolka. Úkolem nové mluvčí bude intenzivnější koordinace komunikačních témat vlády a jednotlivých resortů s médii.

Scroll to Top