Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Šárka Vaňková všechny překvapila novým vzhledem: Vlasy jí ostříhal přítel

26. února 2024 | 06:00

Šárka Vaňková patřila mezi největší hvězdy prvního ročníku české SuperStar. Všichni si ji pamatujeme jako něžnou blondýnku, tomu je však nyní konec. Minulý týden všechny překvapila, když do společnosti dorazila ve slušivém mikádu a jako brunetka. Na nové image se podílel i její přítel Petr Vondráček.

Na tiskové konferenci v pražském Divadle U Hasičů Šárka Vaňková všechny překvapila změnou image. Své blond vlasy zkrátila do slušivého mikáda a změnila také odstín, nyní je z ní brunetka. Změna jí velmi prospěla a vypadá to, že kvete i její vztah s Petrem Vondráčkem, který jí vlasy dokonce sám ostříhal. "Ostříhal mi to Péťa, a dokonce za to dostal i pochvalu od kadeřníka – že to udělal opravdu dobře. Potřebovala jsem také barevnou změnu, blond jsem byla dlouho. Ale ono je možné, že mě i tahle barva brzy omrzí a budu znovu blondýnkou. Teď mi to vyhovuje," uvedla zpěvačka pro Lifee.cz. 

Stříbrná SuperStar

Téměř dvě dekády uběhly od tehdy zbrusu nové pěvecké show, která předtím neměla v Česku obdoby. Soutěž Česko hledá SuperStar si okamžitě podmanila srdce diváků a vzpomínky na fenomén tehdejší doby v nás rezonují doteď. Miláčkem poroty i širokého publika se stala nejen samotná vítězka Aneta Langerová, ale i Šárka Vaňková, které titul SuperStar unikl doslova o fous. I přes to jí soutěž nastartovala hvězdnou kariéru, ve které pokračuje i nyní. Ne vždy se ale hudbou živila. Kdy sešla z pěvecké cesty, jací muži měli pro ni slabost a kde ji v současné době můžeme vidět a hlavně slyšet?

Cesta ke splněnému snu

Rodačce z Chrudimi, jež ale vyrůstala v malém městě Jirkově, otevřela SuperStar dveře ke splněnému snu. Vyrůstala totiž na kazetách, na písních Ivety Bartošové či Lenky Filipové. Přestože se jí soutěží nastartovala doslova hvězdná kariéra, leckdy propadala zoufalství, jak prozradila redakci časopisu Blesk pro ženy: „Párkrát jsem se únavou a zoufalstvím rozbrečela do telefonu manažerovi, který vždy používal větu: Tak, Šárko, vezmi si diář… Já chtěla ven s kamarádkami, učit se nebo prostě jen odpočívat. Ale vše bylo jinak, vystupovala jsem na různých akcích, vracela jsem se domů v noci a z auta se stal můj druhý domov. Ale jsem za to vděčná, to není výtka vůči skvělému managementu. Tenkrát jsme se zkrátka prosadili po půlroční reality show přes noc.“

Od hudby ke kosmetice

Ačkoliv měla po soutěži nespočet zdařilých vystoupení i angažmá v muzikálech, rozhodla se po čase odstěhovat se na Slovensko a začít úplně od začátku. Pracovala jako vizážistka jedné známé kosmetické značky, ale po několika letech si uvědomila, že hudba je to, co ji opravdu naplňuje. Před pár lety se tak vrátila zpět do Česka a její práce v showbyznysu se opětovně rozjela na plné obrátky.

Divadelní prkna i pěvecké turné

Šestatřicetiletou Šárku Vaňkovou můžeme nyní vidět v komedii Presidenti ve Strašnickém divadle či ve hře Tři letušky v Paříži. Počátkem prosince ji však čeká divadelní premiéra v Semaforu, kde hostuje v komedii Dovolená po česku. Vedle divadla se jí dostalo velké cti i v pěvecké sféře. Kapelník již zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové Fredy Bittner oslovil Šárku ohledně celorepublikového turné, ve kterém budou oslavovat pěveckou legendu. Kapela se totiž rozhodla oživit legendární hity v novém hávu. „Po odchodu Ivety jsme jako kapela chtěli, aby její písničky zněly dál i na živých koncertech. Dlouho jsme hledali zpěvačku, která by byla schopná zazpívat Ivetiny písničky. Nedařilo se nám to velmi dlouho, ale nakonec se naše cesty spojily s vynikající zpěvačkou Šárkou Vaňkovou, která její písničky zpívá s lehkostí a s citem – jako Iveta," nechal se slyšet Bittner.

Osudoví muži Šárky Vaňkové

Pro Šárku mělo slabost mnoho známých mužů. K těm osudovým patřili muzikálový král Daniel Hůlka nebo režisér Filip Renč, se kterým byla dokonce zasnoubená. Nyní je šťastná po boku svého kolegy, kamaráda, životního parťáka Petra Vondráčka, se kterým se zná devatenáct let. „Nikdy v životě by mě nenapadlo, že se něco takového mezi ním a mnou stane. Neumím to pojmenovat a je to pro mě natolik vzácná věc, že si ji ráda chráním a vždy budu,“ nechala se slyšet po časopis Blesk pro ženy.

VIDEO: Co ještě prozradila o vztahu s Petrem Vondráčkem?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Jak se proměnila v čase, na to se podívejte do fotogalerie.

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén, Aneta Valešová