metro.cz

Počasí v Praze

9 °C / 22 °C

Neděle 12. května 2024. Svátek má Pankrác

iKomunita zve na mezinárodní výstavu Infotherma v Ostravě

  12:12
Ostrava 22. ledna 2024 (PROTEXT) - iKomunita, nová značka nabízející unikátní řešení v oblasti sdílení energie pro bytové domy, města a obce, vás zve na mezinárodní výstavu Infotherma. Akce se bude konat ve dnech 22.-25. ledna 2024 na ostravském výstavišti Černá louka. iKomunita zde bude mít společný stánek s Moravskoslezským krajem a uvidíte v něm především technologie pro zavedení a využívání komunitní energetiky.

V pořadí již 29. ročník mezinárodní výstavy Infotherma se zaměří na vytápění, úspory energií a obnovitelné zdroje. Vystavovat zde bude i iKomunita, která přináší inteligentní sdílení energie pro bytové domy, města a obce. Toto unikátní řešení umožní většímu počtu odběratelů, již mají obnovitelný zdroj energie a jsou vzájemně propojeni, maximalizovat spotřebu elektrické energie a minimalizovat přetoky do sítě. iKomunitu najdete v hale NA2 ve stánku 340, který sdílí s Moravskoslezským krajem. Budou zde vystaveny především technologie, které bytovým domům, městům a obcím umožní realizovat na jejich objektech komunitní energetiku.

"Návštěvníci našeho stánku se mohou těšit například na studii proveditelnosti komunitní energetiky pro města a obce. K dispozici jim bude také interaktivní kalkulačka, která je skvělým nástrojem zejména pro předsedy sdružení vlastníků bytových jednotek. Na základě vloženého počtu bytů totiž dokáže určit, jak výkonnou FVE a bateriovou kapacitu jejich bytový dům potřebuje. K tomu navíc obdrží přesný výpočet návratnosti, který samozřejmě vychází z relevantních dat z již proběhlých projektů," říká Leopold Benda, generální ředitel firmy BlueBen, která je jednou ze zákládajících společností iKomunity.

"Jsme rádi, že se téma komunitní energetiky a sdílení energie dostává více na oči veřejnosti. Ve spojení s iKomunitou vidíme potenciál pro rozvoj menších firem působících v oblasti energetiky. Fungujeme zároveň jako partner pro rozvoj regionu a municipalit. Obrátit se tak na nás mohou starostové obcí a měst, kterým poskytneme odborné poradenství," uvedl Jakub Unucka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Pro zástupce měst a obcí bude dále k dispozici sborník s návodem, jak na komunitní energetiku, který ve spolupráci s iKomunitou připravily Moravskoslezský kraj a Moravské energetické centrum. Zájemci se z něj dozvědí, jak využívat fotovoltaické technologie jako zdroj energie v rámci komunitní energetiky.

"Náš stánek bude inspirací pro všechny, kdo se o komunitní energetiku zajímají. Pokud potřebujete dotační poradenství a zjistit, jakým způsobem lze financovat jednotlivé projekty sdílené elektřiny pro bytové domy, města a obce, navštivte nás ve dnech 22.–25. ledna na výstavišti Černá louka v Ostravě," uzavírá Leopold Benda.

 

 

 

Hlavní zprávy

Ve Štěchovicích si vychutnáte pravěk české turistiky. Vyrazíte po červené?

vydáno 11. května 2024  6:10

České turistické značení je fenomenální, chodí se podle něj také v Rumunsku, Brazílii a nově i v Mongolsku. Právě před 135 lety, 11. května 1889, to...  celý článek

„Ševci nemaj co žrát. Footshop je shit!!!“ Hádka o boty je ukázkou guerillového marketingu

vydáno 10. května 2024  5:33

Praha versus Zlín. Z hádky zakladatelů Footshopu a Vasky o posprejovanou výlohu se vyklubal podvod. Šlo o ukázku takzvaného guerillového marketingu,...  celý článek

Metropole v roce 1836. Miluju Prahu a Metro vybírají nejkrásnější pražské veduty

vydáno 9. května 2024  17:57

Idylický pohled na Týnský chrám a Staroměstské náměstí zachytil v roce 1836 Karel Würbs. Šlo o nový pohled na chrám, na který Pražané čekali bezmála 20...  celý článek

Dítě za Oscara? Kdysi skvělý seriál American Horror Story se stal obětí scénáristické stávky

Strážce streamu
vydáno 10. května 2024  14:00

STRÁŽCE STREAMU Druhá polovina dvanácté řady seriálu American Horror Story (AHS) s podtitulem Delicate je za námi. A je proto ideální čas si nad kolísavými kvalitami...  celý článek