STAR TREK ANEB KABALA & MAGIE MEZI *HVĚZDAMI* (3)

San

San

autor

09.01.2024 Esoterika

Další klasickou postavou ze TNG je bezpečnostní důstojník Worf, který je jako příslušník Klingonů, bojovného a hrdého národa, dokonale využit (viz dále). Dalším v této galerii je Tuvok – v seriálu STV působí jako důstojník pro taktiku a taktickou bezpečnost – plnokrevný Vulkánec, ne jako Spock, který byl „míšencem“ (tímhle výrazem ho ovšem Kirk pěkně naštval v příběhu "Z čehopak se vyrábějí děvčátka?"),[14] takže v Tuvokovi neprobíhá svár mezi vulkánskou logikou a pozemskými emocemi. Vulkánci jsou prý mírumilovní, fakt ovšem je, že když propukne válečná vřava, potřebujete někoho, kdo zachová klid a je nad věcí. Hlava a duch kosmické lodi Enterprise, sympatický kapitán James Tiberius Kirk, náleží k Tiferetu (6), neboť je oním zářivým středem (krása & slunce), kolem nějž se pohybuje celá posádka, je vznešený a plný energie, ve své době nejmladší kapitán Hvězdné flotily.

Ve TNG je kapitánem Jean-Luc Picard (alias Locutus, jak jest zván mezi kybardy u Borgů), je ztělesněním rozvahy, kosmický gentleman, moudrý a přemýšlivý sympaťák. Naproti tomu Benjamin Sisko je velitelem opuštěné kardassiánské kosmické stanice DSN obíhající kolem Bajoru. Jeho manželka zahynula při útoku Borgů na Vesmírnou flotilu – a nevedl je nikdo jiný než Locutus, borgizovaný kapitán Jean-Luc Picard! První ženou na velitelském křesle U.S.S. Voyageru je kapitánka Katherine Janewayová. Ona sama je vědeckým důstojníkem, a tak jí není zapotřebí Spocka nebo Data, aby jí vysvětlovali technické detaily.

Necah (7), vítězství a věčnost, je vytrvalou silou přírody, a tak nám sem padne zdravotní sestra Christina Chapelová, jejíž láska ke Spockovi přetrvá přes všechny obtíže a jejíž starostlivost povzbudí každého, kdo trpí.

Na Hod (8), skvělost a sláva (se štipkou elegance a la Hermés), posadíme navigátora Pavla Andrejeviče Chekova, mladého učeného kadeta, který srší vtipem a z očí mu kouká rošťárna. Se silným ruským přízvukem si pravidelně (s McCoyem) dobírá Spocka. Spock si zase dělá otevřeně legraci z

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly