Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Pardubice si v Tipsport lize jasně poradily se Žižkovem, dvakrát skóroval Hlavatý

Fotbalisté Pardubic dominovali v závěrečném duelu ve skupině B tradičního přípravného turnaje Tipsport ligy. Druholigový Žižkov přehráli jasně 4:0, dva góly vstřelil Michal Hlavatý, po jednom Emil Tischler a Denis Darmovzal. Východočeši zakončili skupinu bez inkasované branky s bilancí dvou vítězství a jedné remízy a v tabulce skončili o skóre za Bohemians 1905.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih gólů a ohlasy utkání Pardubice – Žižkov

Žižkov v minulém týdnu nečekaně přestřílel Jablonec 5:3, další dva zápasy s prvoligovými soupeři ale pro něj skončily debaklem. S Bohemians 1905 Viktoria prohrála 0:6, s Pardubicemi 0:4. Vedle Hlavatého se v dresu Východočechů blýskl Denis Darmovzal, jenž v 82. minutě uzavřel skóre dalekonosným lobem z více než 40 metrů.

"Dal jsem gól po delší době, takže jsem spokojený. Mohlo těch gólů být i více, ale dva jsou také dobré," řekl Hlavatý. "Byl to dobrý přípravný zápas se všemi aspekty, které jsme chtěli hrát. Povedlo se nám navíc dát dost gólů. Teď se už těšíme, až budeme na přírodní trávě ve Španělsku," doplnil s výhledem na zahraniční soustředění.

Pardubičtí navzdory vysoké výhře ztratili i teoretickou naději na prvenství v turnaji, kterého se letos účastní 16 týmů rozdělených do čtyř čtyřčlenných skupin. Celkový vítěz vzejde ze společné tabulky. Lídři skupiny B Bohemians 1905 naopak šanci stále mají.

Na plný počet devíti bodů už mohou dosáhnout jen Chrudim a Olomouc, která ve středu ve svém třetím utkání skupiny D nastoupí proti Kroměříži. Chrudim čeká dohrávka v sobotu odloženého zápasu v Mladé Boleslavi, domácí vzhledem ke čtvrtečnímu odletu A-týmu na kemp do Turecka nasadí B-mužstvo. Druhý z odložených duelů se již uskutečnil, Tepličtí rovněž postavili "béčko" a Varnsdorfu podlehli 0:2.

Přípravné zápasy prvoligových týmů:

Tipsport liga:

Skupina B (Horní Počernice):

FK Pardubice - Žižkov 4:0 (3:0)
Branky: 13. a 34. Hlavatý, 32. Tischler, 82. Darmovzal.

Sestava Pardubic:
I. poločas: Kinský – Surzyn, Donát, Ortiz, Icha - Daněk, Kissiedou, Tischler, Hlavatý – Černý, Krobot.
II. poločas: Kinský – Mareš, Kukučka, Jindra, Lupač – Míšek, Darmovzal, Mukwelle, Patrák – Brdička, Zlatohlávek. Trenér: Kováč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články