Sympatický sportovec si během drsné reality show získal srdce nejedné divačky. Na ostrově platil za velkého favorita od samotného začátku.

Kariéra profi sportovce

Weimann šel do Survivora výborně fyzicky připravený. Sportu Tomáš holdoval už od dětství. Mezi jeho největší koníček patří jízda na skateboardu. „Začal jsem jezdit s mým nejlepším kamarádem. Já jezdil jednou za pár dní a strašně mi to šlo. On jezdil každý den a nešlo mu to tolik. Nemusel jsem to extrémně řešit a snažit se. Prostě mi to šlo. Pak jsem se dostal do fáze, kdy jsem nemusel, ale chtěl a začal jsem hodně tvrdě trénovat. Šlo mi to a chtěl jsem toho využít. Byl jsem v takové životní situaci, kdy mi to pomohlo i finančně. Díky skateboardu jsem se mohl postavit na vlastní nohy na nějakou dobu,“ vzpomíná tak na časy, kdy se živil jako profesionální sportovec. Zároveň dodal, že návrat k profesionálnímu sportu rozhodně neplánuje. „Když to vidím zpětně, nechtěl bych být profesionální sportovec. Je to obrovská oběť životu,“ řekl pro Kafe.cz vítěz Survivoru 2023.

Sláva a vyhoření

Po vítězném návratu z Dominikánské republiky začal pro Tomáše zcela jiný život. „S odstupem času můžu zhodnotit život po Survivoru tak, že se mi obrátil určitě k lepšímu. Ne vše ovšem bylo až tak růžové. Po výhře jsem se začal pohybovat úplně mezi všemi a začalo mě to strašně vyčerpávat. Na člověka je toho moc. Všichni vás chtějí, ale jenom pro sebe. Potřebuji trávit čas sám se sebou a dávat i sobě,“ přiznal.

„Když člověk vyhoří, tak se mu stane to, že je nešťastný a neví co má dělat. Je to tím, že se nechá vyčerpat okolím. Neříkám, že jsem vyhořel minulý rok. Měl jsem k tomu hodně blízko. Zavčas jsem si uvědomil, že potřebuji do nějakého svého ústraní a načerpat tu energii jenom sám se sebou. To je pro mě nejhlavnější zdroj,“ prozradil tak, jak se vyrovnal s těžkým obdobím.

Životní láska

Třiatřicetiletý Tomáš byl několik let single. Zlom nastal až po návratu z ostrova. „Já si k sobě nikoho nepouštím. Byl jsem osm let sám, než jsem si po Survivoru našel partnerku.“ Jeho vyvolenou se stala půvabná brunetka. „S Markétou jsme se seznámili úplnou náhodou. Představil mi ji Matěj ze Survivoru. Hned jak jsme se seznámili, byla mezi nám strašně silná chemie. Já jsem věděl, že tam něco je. Stalo se mi to poprvé v životě. Ve vztahu jsem spokojený. Akorát jsme každý v jiným městě. Je to náročný, ale jsem spokojený. Našel jsem člověka, ke kterému cítím, co cítím,“ neskrýval své emoce.

Recept na výhru

Loňský vítěz Survivoru soutěž miluje. Než se v ní sám ocitl, vždy ji sledoval a to i zahraniční verze. Není se tak čemu divit, že si i další sérii nenechá ujít. Pro budoucí soutěžící má i zaručený recept na výhru. „Myslím si, že do poslední chvíle jsem byl sám sebou. Právě to říkám všem, kteří chtějí jít do Survivoru. Důležité je být sám sebou. To samozřejmě znamená, že velká část lidí vás bude nenávidět, zatímco jiná velká část vás bude mít ráda.“

Tomáš ani po úspěchu v nejdrsnější reality show neusnul na vavřínech. Jeho plány do budoucna obsahují plno seberozvoje. „Chtěl bych být co nejlepší verzí sebe samotného a zároveň předat lidem to nejlepší ze sebe. To je teď můj cíl. Zjistil jsem, že mě nejvíc naplňuje předávat lidem. Ať už je to skrz cvičení, nebo zkušenosti. Chtěl bych jim předat nějaké hlubší poselství,“ dodal na závěr.

Související články