My všichni školou povinní nebyl zdaleka jediný úspěšný projekt, ve kterém působila. Půvabná blondýnka si následně zahrála v seriálu Synové a dcery Jakuba skláře a Cirkus Humberto.

Talentovaná žena

Jana se ukázala časem jako naprostý multitalent. Úspěšně rozjetou hereckou kariéru brzy vyměnila za tanec a balet. Byla součástí oblíbené taneční skupiny UNO. Po odchodu na mateřskou začala podnikat. Nápad k založení muzikálového divadla přišel zcela přirozeně. "Když jsem měla malé děti. Chtěla jsem s nimi být co nejdéle doma a mít takovou práci, abych se mohla v první řadě věnovat rodině. Založila jsem proto v Sázavě dětské muzikálové divadlo. Původně vlastně kvůli mé dceři, abych s ní mohla trávit hodnotný čas. Bavilo ji zpívání a tancování. To divadélko fungovalo pět let a každý rok jsem pro něj připravila jeden pohádkový muzikál," prozradila v rozhovoru pro iDNES.

Mimo to vedla také kurzy klasického i moderního baletu a historických tanců. I tento koníček propojila s další svou vášní. Navrhovala společenské a svatební šaty, které si nadšené tanečnice u ní mohly rovnou zapůjčit. Ve své taneční kariéře se dostala až na jednu z nejvyšších met. Byla sólistkou baletu HD Karlín. Dařilo se jí i jako trenérce sportovní gymnasticky v SVS SPARTA PRAHA. Jedním z jejich svěřenců byl například známý krasobruslař Tomáš Verner.

Konec herectví díky víře

Úspěšná herečka a tanečnice se stala členkou církve Svědků Jehovových. Právě to byl jeden z důvodů, proč opustila hereckou branži. O tom, že je jehovistka, nechtěla nikdy více mluvit. „Ano, je to tak. Jsou to docela vážné a osobní věci, nechci aby to vyznělo nijak špatně,“ řekla pro Aha! Janatová. Mimo to odkryla v roce 2021 v rozhovoru pro iDnes i další důvod, proč nepokračovala ve své dobře rozjeté herecké kariéře. „V Karlíně mě původně přijali jako baletku. Časem mi chtěli dávat i pěvecké a herecké úlohy. Byla mi nabídnuta hlavní role v muzikálu Vlci. Měla jsem alternovat s Janou Paulovou, partnerem mi měl být zpěvák Pavel Vítek. Ale já se rozhodla, že chci odejít a věnovat se rodině a jiným věcem, nesouvisejícím s divadlem. V Karlíně jsem zažila i závist a další nešvary spojené s divadlem, tak jsem odešla. Začala jsem si uvědomovat jiné hodnoty života. Po smrti tatínka jsem věděla, že život je i narození a umírání. Že není o slávě a o penězích,“ zavzpomínala na zlomové životní období.

Pomoc druhým

Jana Janatová si za svůj život vyzkoušela hned několik povolání. V posledních letech se našla v oboru wellness. „Před časem jsem zjistila, že v našich wellness hotelích nebývá tolik zážitkových procedur. Říkala jsem si, jestli by se nedalo vymyslet něco nového, českého. Hledala jsem různé podklady a zjistila, že zejména na chodidlech máme akupunkturní body, které když se stimulují a masírují, můžou na člověka ozdravně působit.“ Po dlouhém průzkumu sestavila metodu tvořenou wellness tancem v kádích, při níž se působí na akupunkturní body na chodidlech. „Mým velkým snem je, aby tuto proceduru mohly využívat děti v léčebnách, na psychiatrických klinikách a dospělí formou péče do domu,“ dodala.

Související články